Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening expositie Neuro Fuzzy World in Da Vinci Enschede

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente


00/56 24 mei 2000

Actief kennismaken met technologie die leert en redeneert

Opening tentoonstelling Neuro Fuzzy World in Da Vinci

Op woensdag 31 mei 2000 wordt in doe-centrum Da Vinci in Enschede de tentoonstelling 'Neuro Fuzzy World' geopend. Deze expositie, waaraan bedrijven en instellingen uit Nederland en Duitsland meedoen, laat een breed publiek, van scholieren tot geïnteresseerde ondernemers, kennismaken met de technologie van neurale netwerken en fuzzy logic. Deze technologie levert verrassende toepassingen op, juist doordat de menselijke manier van leren en redeneren wordt benaderd. Neuro Fuzzy World gaat lopen tot eind oktober 2000. De expositie wordt geopend door dhr. R. Cyprian, voorzitter van de EUREGIO en dr.ir. F. Schutte, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.

Op de interactieve tentoonstelling 'Neuro Fuzzy World' laten de bedrijven en instellingen uit de Nederlands-Duitse euregio op een uitdagende manier zien hoe zij de technologie van neurale netwerken en fuzzy logic - kortweg Neuro Fuzzy- toepassen in hun producten. Zo kan de bezoeker bijvoorbeeld ervaren hoe het klimaat in een huis wordt geregeld met deze technologie, zichzelf tennisles geven via Neuro Fuzzy-technologie, of zien hoe een computer het ervan afbrengt als evenwichtskunstenaar. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er op de tentoonstelling te zien is. Dwalend door het speciaal ontworpen en bijzonder vormgegeven paviljoen in Da Vinci kan de bezoeker vooral zelf dóen en ervaren.

Neuro Fuzzy World loopt parallel aan de wereldtentoonstelling EXPO2000 in Hannover. Ook daar wordt de samenwerking in de Nederlands-Duitse EUREGIO gepresenteerd op het gebied van deze Neuro Fuzzy technologie. Naast de Universiteit Twente en de Fachhochschule Münster participeren vele andere bedrijven en instellingen.

Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling zal de seizoensafsluiting plaatsvinden van het RTV Oost tv-programma Da Vinci, met de uitreiking van de Tweede Overijssel Innovation Award, voor de meest innovatieve onderneming in de provincie Overijssel.

Gezien de recente gebeurtenissen in Enschede is besloten een sobere invulling te geven aan de opening.

Actuele informatie over de voortgang van Neuro Fuzzy World staat ook op internet: www.davinci.utwente.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Mariëlle Kuijper, projectcoördinator; tel: 053-4894472; e-mail: Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. of met Martin Evertzen; tel: 053-4894414; e-mail:Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.Noot voor de pers:

De opening van Neuro Fuzzy World vindt plaats op 31 mei, vanaf 19.15 uur in Da Vinci Techno Activity Center aan de Auke Vleerstraat 1 in Enschede. De pers is van harte welkom om de opening bij te wonen.

Contactpersoon Universiteit Twente, dienst Communicatie en Transfer: ir. W.R. van der Veen, tel (053) 4894244, e-mail (w.r.vanderveen@cent.utwente.nl)

© Universiteit Twente 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie