Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opel Zafira nu ook leverbaar met 2.0 DTi-16V

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Opel Zafira nu ook leverbaar met 2.0 DTi-16V 31-5-00 8:50:00. Vanaf augustus 2000 wordt de veelzijdige Opel Zafira leverbaar met een direct ingespoten, 74 kW/100 pk sterke 2.0-liter turbodiesel. De moderne 2.0 DTi-16V krachtbron met intercooler levert een maximum koppel van 230 Nm. De nieuwe motor vervangt de huidige, direct ingespoten 60 kW/82 pk versie uit dezelfde familie.

Met een verkooppercentage van 40 procent is deze diesel in Europa op dit moment net zo populair onder de Zafira kopers als de 1.8-liter benzinemotor. Het aantal gekentekende nieuwe Zafiras in Europa is sinds de verkoopstart, in april 1999, gestegen tot 200.000. Vanwege de grote vraag naar de populaire zevenzitter, het totale aantal orders bedraagt inmiddels 300.000 stuks, is de productiecapaciteit in de Opel fabriek in het Duitse Bochum opnieuw verhoogd. Vanaf augustus zullen er daar 220.000 Zafiras per jaar worden gebouwd.

Dankzij het innovatieve FLEX7 interieursysteem verandert de veelzijdige Zafira in luttele seconden van een personenauto voor zeven inzittenden tot een tweezitter met een bruikbare laadruimte van 1.700 liter, zonder de stoelen te hoeven verwijderen. Binnen een jaar heeft de Zafira zich in zijn segment ontpopt tot marktleider in Nederland, Denemarken, Duitsland, Finland, Griekenland, Ierland, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland.

Twintig prijzen en onderscheidingen, toegekend door de Europese autopers en de lezers van diverse Europese automagazines, onderstrepen het succes van het innovatieve concept van de Zafira. Zo kozen de lezers van het Duitse Auto Motor und Sport hem tot Best Car of the Year 2000 en won de Zafira in Spanje, Zwitserland en Tsjechië de felbegeerde Auto van het Jaar verkiezing. In België en Zweden werd hem de Familie-auto van het Jaar prijs toegekend en in Nederland ontving de Zafira onder andere de Trekauto van het Jaar titel en verkozen de lezers van Autoweek hem tot Auto van het Jaar.

De prijzen van de Zafira, voorzien van de 2.0 DTi-16V, zijn nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie