Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot woensdagmorgen 31-05-2000
09:54 woensdag 31 mei 2000

Roel Hallink, tel.:0528-295216


*

Fietster onder vrachtauto

RUINERWOLD Gistermiddag is een 69-jarige inwoonster van Ruinerwold zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Kerkweg. De vrouw fietste met nog een paar anderen vanuit Ruinerwold over de Kerkweg. Plotseling sloegen allen linksaf om een inrit bij een woning op te rijden. Op datzelfde moment werden ze ingehaald door een vrachtauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Hoogeveen, die ondanks bijsturen en krachtig remmen niet kon voorkomen dat hij de 69-jarige vrouw met de rechtervoorkant van de auto raakte. De vrouw is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.


*

Snelle brommer

SLEEN Gisteravond zagen surveillerende politieagenten een bromscooter met hoge snelheid over t Eng rijden. Om de bromscooter te controleren werd een achtervolging ingezet, waarbij snelheden tussen de 80 en 100 km werden gehaald. De bestuurder verdween met zijn bromscooter achter een woning, waar hij even later werd aangetroffen. De bromscooter is voor onderzoek meegenomen naar het bureau en de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Erica, krijgt een proces-verbaal voor het overtreden van de snelheid alsmede voor technische afwijkingen van zijn bromscooter.


*

Diefstal bromscooter

MEPPEL Afgelopen nacht werd op het Zuideinde een (Kymco) bromscooter gestolen. De 18-jarige eigenaar uit de Wijk had zijn brommobiel even voor een zaak neergezet en afgesloten. Toen hij ongeveer 20 minuten later terugkwam bleek deze verdwenen te zijn. Totale schade is niet bekend.


*

Diefstal auto

MEPPEL Gisteren overdag is bij een bedrijf aan de Rembrandtlaan een Volvo V70 gestolen. Vermoedelijk heeft de dader de sleutels van de auto uit het magazijn gehaald en is daar vervolgens mee aan de haal gegaan. Waarde van de auto is onbekend.


*

Diefstal uit auto

ASSEN Gisteravond is er ingebroken in een auto aan de Brinkstraat. De daders hadden een ruit van een portier vernield en een radardetectorhouder uit de auto gestolen. Schade is niet bekend.


*

Verdachten van inbraak aangehouden

ASSEN / SMILDE Afgelopen nacht werd er ingebroken bij een winkel bij de Weierspoort. Uit deze winkel werd geld uit een kassa gehaald. Bij onderzoek bleek dat bij deze winkel een witte auto met daarin 4 personen was gesignaleerd. Terwijl de politie bezig was deze inbraak af te handelen, kwam er een melding binnen dat er ingebroken zou worden bij een zaak aan de A.M. Sorgstraat in Smilde. Ook hier werd een witte auto met daarin 4 personen gesignaleerd. Deze auto werd later op de A28, ter hoogte van Zuidwolde, staande gehouden en de 4 inzittenden, 2 van 30, 34 en 44 jaar, allen afkomstig uit Utrecht zijn aangehouden en ingesloten. In de auto werden diverse goederen afkomstig van inbraken aangetroffen. Onderzoek zal vandaag voortgezet worden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie