Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 31-05-2000 Politieberichten van 30/5 (13.00 uur) t/m 31/5 (07.00 uur)

Surhuisterveen: diefstal uit auto
Uit een auto die geparkeerd stond op het Torenplein, is dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur een mobiele telefoon gestolen. De 44-jarige eigenaar uit Surhuisterveen deed aangifte

Leeuwarden: inbraak berging
In een berging van een woning aan de Kruisstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Er werd een zonnehemel ontvreemd. De 21-jarige eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: zonder rijbewijs
Een 18-jarige autobestuurder uit Leeuwarden is dinsdag om 14.00 uur op de Tweebaksmarkt staande gehouden omdat hij zonder gordels reed. Toen bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs, werd hij aangehouden. Aangezien de man al eerder was betrapt op het rijden zonder rijbewijs, werd zijn auto in beslag genomen. Omdat hij bij zijn aanhouding een valse naam opgaf, kreeg hij daarvoor tevens een proces-verbaal.

Leeuwarden: diefstal uit auto
In de nacht va zondag op maandag is uit een aan de Heliconweg geparkeerd staande auto en tuinbank gestolen. Door de achterruit van de auto te vernielen wist men de tuinbank vanaf de achterbank weg te nemen. De 52-jarige eigenaresse deed aangifte.

Buitenpost: doorrijden na aanrijding
Een 45-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdag om 16.00 uur aangehouden, nadat hij was doorgereden na een aanrijding. De aanrijding ontstond toen een 56-jarige bestuurder uit Buitenpost stond voorgesorteerd op de Voorstraat om linksaf te slaan. Op dat moment werd hij ingehaald door de Leeuwarder, die door een tegenligger werd gedwongen weer naar rechts te gaan, waarbij hij de auto van de man uit Buitenpost raakte. Hij stapte uit, maar reed vervolgens toch verder. Via het kenteken dat door omstanders was genoteerd, kon de man in Aduard worden aangehouden. Omdat hij gedronken bleek te hebben, moest hij op het bureau blazen. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1045 ug/l. De auto van de man bleek bovendien niet verzekerd te zijn en hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij zal voor al deze feiten, inclusief verlaten plaats ongeval, worden vervolgd.
Sneek: autobrand
Dinsdag is om 14.45 uur op de Stadsrondweg een auto geheel uitgebrand. De 40-jarige bestuurster merkte dat er rook onder de motorkap vandaan kwam, waarna zij de auto verliet. Toen de bandweer ter plaatse kwam brandde de auto al fors.

Leeuwarden: twee gewonden bij aanrijding
Twee inwoners van Beetgum, een 26-jarige man en een 29-jarige vrouw, zijn dinsdag om 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Poptawei. Een 23-jarige bestuurder uit Leeuwarden reed vanuit de JJ Hoflaene de Poptawei op en verleende daarbij geen voorrang aan de auto van de twee inwoners van Beetgum. Beide slachtoffers werden per ambulance met onbekend letsel naar het MCL Zuid overgebracht.
Leeuwarden: diefstal autoradio
Gieteravond tussen 19.00 en 20.00 uur is aan de Zuiderstraat een autoradio gestolen. Een 52-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Stiens: rijden met drank op
Gisteravond om 20.40 uur is een 53-jarige inwoner aangehouden aan de Sixmastins. Hij bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 360 ug/l, hetgeen een rijverbod opleverde van drie uur.
Heerenveen: rijden met drank
Rond middernacht is een 44-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden in verband met het rijden met drank op. Zijn rijgedrag trok de aandacht van de politie. Aan het bureau blies de verdachte 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.
Leeuwarden: rijden met drank op
Vanochtend omstreeks 02.00 uur is een 27-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden aan de Oostergoweg. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies 375 ug/l. Hem is een rijverbod van twee uur opgelegd.
Leeuwarden: rijden met drank
Omstreeks 03.45 uur werd aan de Harlingerstraatweg een 30-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 470 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur.

Oosterwolde: autobrand
Vanochtend om circa 06.00 uur zag een vroege voorbijganger dat de verlichting van een auto aan de Martenskamp nog brandde. Toen hij nog eens goed keek, zag hij dat er in het interieur nog vlammetjes zichtbaar waren. Het vuur was ontstaan in het dashboard en vandaar was de dakbekleding aangetast. Bij de komst van de brandweer was het vuur eigenlijk alweer spontaan uitgegaan. De auto, eigendoom van een 51-jarige inwoonster van oosterwolde, kan als total loss worden beschouwd.

Leeuwarden: vernielingen na voetbalwedstrijd
Na de (verloren) wedstrijd van Cambuur tegen Excelsior, zijn woensdagavond rond het stadion diverse vernielingen gepleegd. De ongeregeldheden begonnen direct na afloop van de wedstrijd in het stadion. Cambuuraanhangers drongen op naar de hoofdtribune, maar werden door de politie terug gedreven. Daarna zetten de ongeregeldheden zich buiten het stadion voort. Van drie winkels aan het Cambuurplein werden de ruiten ingegooid, alsmede de ruiten van de hoofdingang van het stadion. Ook werden diverse auto's op het plein beschadigd. Bij de vernielingen werd gebruik gemaakt van bouwmateriaal dat weggenomen werd van een bouwplaats op het Cambuurplein. Gezien de situatie werd de ME opgeroepen, maar deze hoefde niet meer ingezet te worden, behalve voor de begeleiding van de spelersbus uit de stad. Daarbij deden zich geen incidenten voor. Er is een aanhouding verricht. Verdere aanhoudingen zijn niet uit te sluiten.
Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie