Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bouw: solidariteit kent geen grenzen

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOUW EN HOUTBOND FNV

FNV Bouw: solidariteit kent geen grenzen!

Maandag 29 mei 2000 speelde het eerste elftal van DVO60 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mathare United FC uit Nairobi Kenia. Deze wedstrijd die . in het kader van internationale solidariteit van werknemers wereldwijd . georganiseerd werd door FNV Bouw in samenwerking met De Gouden Driehoek West Brabant, is een grandioos succes geworden.

Onder een stralend voorjaarszonnetje bood DVO60 een goede partij tegen de technisch meer begaafde spelers uit Kenia. Met een ruststand van
1-1 en een eindstand van 1-3 gaf FNV Bouw het startschot in de regio Zuidwest Nederland van wat een mooie voetbalzomer moet worden. Na afloop van de wedstrijd was er een optreden van de Keniaanse muziekgroep .The Talking Drums of Africa., die ook tijdens de slotmanifestatie van Festival Mundial te Tilburg (op 17- en 18 juni 2000) te bewonderen is.

Tijdens het EK voetbal zullen FNV en de Schone Kleren Kampagne extra aandacht vragen voor de werknemers in Azië en Zuid-Amerika die de sportartikelen maken. Het motto van de actie is .Laat de leeuw niet in z.n hempie staan..

Geconstateerd is dat de arbeidsomstandigheden van de makers van sportkleding en voetbalschoenen allerbelabberdst zijn. Werkweken van meer dan 70 uur zijn geen uitzondering. Kinderarbeid komt nog steeds voor.

FNV Bouw afdeling Roosendaal organiseert in samenwerking met De Gouden Driehoek West Brabant op 21 juni 2000 voorafgaand aan de wedstrijd Frankrijk-Nederland een discussie met leden en andere belangstellenden over het thema .Waarom verdient een vakman in de bouw- en houtnijverheid minder dan een voetballer..

Leden worden opgeroepen om op woensdag 21 juni 2000 deel te nemen aan deze discussie die aanvangt om 19.30 uur en tot 20.30 uur duurt. Na afloop van de discussie zal gezamenlijk op een grootbeeldscherm de wedstrijd Frankrijk-Nederland bekeken worden.

Plaats van activiteit zal zijn Vakbondscentrum Roosendaal Roemer Visscherlaan 17a te Roosendaal.
Meer informatie is te verkrijgen bij:
Jos van der Borgt, regiohoofd (0165) 560 360; Marcel van der Aa, Vakbondsconsulent (0165) 570 618

31 mei 00 11:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie