Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schiphol Anders brengt Schiphol-Anderskrant uit

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam/Heiloo, 31 mei 2000

Het Comité Schiphol Anders heeft vandaag de eerste exemplaren van de Schiphol-Anderskrant toegezonden aan alle Tweede-Kamerleden. De krant bevat feiten en meningen over Schiphol, die extra aandacht van de volksvertegenwoordigers verdienen op het moment dat zij moeten besluiten over de langetermijnontwikkeling van Schiphol. Dat besluit zal deze zomer genomen worden.

Omwonende van Schiphol en woordvoerster Els Swart stelt in de krant dat de groei van Schiphol niet nodig is voor de economie: "Laat me niet lachen. De luchtvaart hangt juist van subsidies aan elkaar." De econoom Rietveld valt haar bij: "Het rendement van luchtvaartmaatschappijen is gering. Men kan zich afvragen of er niet beter geïnvesteerd kan worden in kennisinfrastructuur en milieuvriendelijke landbouw."

Schiphol moet en kan volgens de omwonenden van Schiphol anders. "Wij hebben niets tegen vliegen, maar wij willen een eind aan het gedogen van overtredingen en het steeds verder oprekken van de normen." De bezorgdheid van de omwonenden wordt gedeeld door directeur Brokerhof van de GGD Amstelveen: "De ernstige hinder die meer dan een kwart miljoen mensen in een straal van 25 km van de luchthaven ervaren, gaat bij enkele duizenden mensen gepaard met meer gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen en medicijnen voor hart- en vaatziekten."

De krant zal volgende week in de omgeving van Schiphol huis-aan-huis worden verspreid en daarnaast door bewoners worden uitgedeeld op stations en winkelcentra.

Voor meer informatie: Els Swart, woordvoerder Schiphol Anders Tel: 072-5330324 of 06-20198233

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie