Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNN wijst volledige marktwerking loodswezen af

Datum nieuwsfeit: 31-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


SNN wijst volledige marktwerking loodswezen af

Assen, 31 mei 2000
Persberichtnummer 00-016
In een brief aan de voorzitter van de vaste Tweede Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat wijst het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de volledige marktwerking in het loodswezen af.

Minister Netelenbos heeft plannen ontwikkeld om tot een kostendekkende dienstverlening te komen voor het loodsen van schepen in zeehavens. Voor de zeehavens in Noord-Nederland én Den Helder betekent dit voornemen van de minister een aanzienlijke verslechtering van de concurrentiepositie.

Het getijdenkarakter van de havens van Delfzijl/Eemsmond en Harlingen en de bijzondere kwetsbaarheid van het Waddengebied stelt bovendien zodanige eisen aan een veilig scheepvaartverkeer, dat ook daardoor en grens is aan het verlagen van de kosten. Het SNN pleit voor het nemen van efficiencymaatregelen en dienstverlening op maat, om belangrijke besparingen te bereiken.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland stelt zich - net als de zeehavenbeheerders en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders - op het standpunt, dat de loodstarieven het huidige niveau niet mogen overschrijden.

Het SNN wil graag op korte termijn een beslissing, omdat dreigende tariefsverhogingen investeringsbeslissingen negatief kunnen beïnvloeden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie