Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-06-2000

Politiebericht Utrecht: cluster West, 01-06-2000
Twee mannen aangehouden voor inbraak winkel

NIEUWEGEIN Twee mannen uit Utrecht van 44 en 33 jaar werden vannacht rond vijf uur aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan Hoog Zandveld. De twee werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het bureau. De auto waarin de twee reden, een witte Fiat Panda, werd veilig gesteld voor nader onderzoek. De politie kon de twee aanhouden na een melding van een getuige. Deze zag twee personen weglopen uit de richting van het winkelcentrum met zwaar voorwerp in hun handen richting de witte Fiat Panda, instapten en wegreden. De getuige vertrouwde het niet, ook gezien het tijdstip en alarmeerde de politie en gaf de omschrijving van de auto en een gedeelte van het kenteken door. De politie constateerde ter plaatse dat de voordeur van een winkel opengebroken en dat de winkel doorzocht was. Inmiddels zagen andere surveillerende politiemensen de bewuste Fiat rijden met de twee mannen en de auto werd op Binnenwal vervolgens aan de kant gezet. De eigenares van de winkel deed aangifte van inbraak waaruit bleek dat er een kluis met daarin een geldbedrag was weggenomen.

Tramreizigers aangehouden

IJSSELSTEIN De politie assisteerde gisteravond tegen twaalf uur de beveiligingsmedewerkers op de tram bij de aanhouding van een 16-jarige inwoner van IJsselstein, en twee inwoners van 18 en 22 uit Utrecht. De 16-jarige werd aangehouden wegens baldadigheid. Hij sloeg opzettelijk hard op de ruit van de tram omdat hij het niet eens was met het optreden van de controleurs. De 18-jarige werd aangehouden omdat hij een controleur had bedreigd en de 22-jarige werd aangehouden wegens mishandeling van een controleur en het plegen van verzet. De ongeregeldheden begonnen toen de tramcontroleur constateerde dat de 16-jarige zijn strippen-kaart niet had afgestempeld en daarvoor een bekeuring kreeg. Hij weigerde vervolgens zijn naam op te geven en wilde met alle geweld toch nog langs de controleur om zijn kaart af te stempelen, bijgestaan door zijn twee vrienden. Bij de eindhalte Clickhoeff werd met assistentie van de politie de drie alsnog aangehouden en ingesloten.

Jongens betrapt bij inbraak caravan

MAARSSEN Een 14-jarige inwoner van Utrecht en een 15-jarige inwoner van Maarssen werden gisteravond rond kwart voor elf op heterdaad betrapt bij een inbraak in een caravan aan de Maarsseveensevaart. De eigenaar overliep de twee bij thuiskomst en zag hen nog juist via een raam de caravan uitklimmen. De twee waren de caravan binnengekomen door het forceren van een raampje en hadden een zonnebril en wat muntgeld gestolen. De twee zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten in het bureau.

Bromfietscontroles

MAARSSEN / MIJDRECHT De politie hield gisteren extra controles op bromfietsers. In Maarssen werden 11 bestuur-ders bekeurd voor ondermeer het opvoeren, waarbij bleek dat een bromfiets zelfs 66 km. harder kon dan de toegestane 40 km/u. In de Dorpsstraat in Mijdrecht werden ook 11 bromfietsers bekeurd, ondermeer voor het opgevoerd rijden, niet dragen van de helm, niet verzekerd en rijden in voetgangers-gebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie