Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT-trainees opgeleid in e-business in Ohio

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IQUIP INFORMATICA BV

ICT-trainees opgeleid in e-business in Ohio

Vanaf 1 juni 2000 biedt IQUIP Informatica BV aan startende IT'ers met een HBO/WO-achtergrond een e-business module van één maand in Ohio. Deze module is onderdeel van de vernieuwde basisopleiding. Na een start in Nederland worden de trainees gedurende een maand aan de Ohio University (VS) opgeleid in e-business en basic-IT. Hierna volgt hun specialisatie in Nederland. Het betreft vooralsnog een pilot, waaraan 25 nieuwe IQUIP-medewerkers zullen deelnemen.

Het programma in Amerika is gebaseerd op 'action learning': trainees bezoeken bedrijven, werken in multi-disciplinaire teams en worden op inhoud en proces begeleid door professoren. Met een door technologie ondersteund platform (de 'Virtual Learning Communities') kunnen trainees met elkaar in contact komen en kennis uitwisselen. Tevens wordt via het platform contact gehouden met collega's en directieleden van IQUIP. Zodoende wordt de integratie van de leerervaringen in de IQUIP-organisatie bevorderd.

De veranderende markt en het toenemend belang van e-commerce vragen om een verdere professionalisering van iedereen die in de ICT werkzaam is. Daarom heeft IQUIP in samenwerking met de Ohio University een speciaal programma samengesteld waarin nieuwe technologie en 'action learning' worden ingezet voor de verdere ontwikkeling en ontplooiing van de trainee.

IQUIP Informatica B.V.
Met circa 1500 medewerkers is IQUIP Informatica B.V. één van de snelst groeiende IT-dienstverleners van Nederland. IQUIP draagt nadrukkelijk bij aan het concurrerend vermogen van haar klanten door het vernieuwend inzetten van en het inspireren over informatie- en communicatietechnologie. Naast de Academie beschikt IQUIP over het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie, ViNT. Meer informatie over IQUIP is te vinden op www.iquip.nl.

Diemen, 25 april 2000
Contact voor de redactie:
IQUIP Informatica B.V.
Joyce van Leeuwen
tel: (020) 660 66 00 + 5091
fax: (020) 660 66 80
e-mail: (j.van.leeuwen@iquip.nl)

25 apr 00 09:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie