Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start regiotaxi Salland in Zuidwest-Overijssel

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 21, 22 mei 2000

Regiotaxi Salland, regionaal openbaar vervoer op maat!

In de regio Zuidwest-Overijssel start per 1 juni
aanstaande een aanvulling op het bestaande vorm van openbaar vervoer. Iedereen, van jong tot oud, die in het gebied behorende tot de gemeenten Deventer, Bathmen, Heino, Olst, Raalte en Wijhe woont of verblijft, kan gebruik maken van regiotaxi Salland. Regiotaxi Salland brengt reizigers met taxi's en taxibussen

(8-persoons) van deur tot deur. Het is ook mogelijk om van huis naar een bushalte gebracht te worden. Deze
vervoersvorm bestaat al voor Wet Voorziening
Gehandicapten-reizigers (WVG) maar nu kan iedereen hiervan gebruik maken.

Wethouder De Jager ondertekent onder voorbehoud namens de gemeente op 24 mei het contract voor een periode van drie jaar met de 'Vier Gewesten'. Deze ondertekening loopt noodgedwongen vooruit op het besluit van de gemeenteraad.

Vervoersvorm

Regiotaxi is een vorm van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). ‘Collectief' betekent in dit geval dat de Regiotaxi ritten kan combineren waardoor reizigers samen met anderen kunnen reizen die ongeveer dezelfde route willen afleggen. ‘Vraagafhankelijk' houdt in dat het vervoer alleen rijdt als er vraag naar is. Daarom is het nodig dat mensen die gebruik willen maken van de Regiotaxi minimaal een uur van tevoren een rit reserveren. De taxi arriveert maximaal een kwartier voor of na het afgesproken ophaaltijdstip.

Uitbreiding vervoersmogelijkheden

De opzet van het Collectief Vraagafhankelijk vervoer verschilt niet van het huidige Wvg-vervoer. Het

enige verschil is dat het per 1 juni ook opengesteld wordt voor niet-Wvgreizigers waarmee de vervoersmogelijkheden hiermee zijn uitgebreid. Doordat de taxi's toegankelijk zijn voor rolstoelen en de chauffeurs service bieden bij het in- en uitstappen, is het vervoer geschikt voor mensen met een handicap. Dit betekent dan ook tegelijkertijd het einde van het huidige zogenaamde WVG vervoer. De ongeveer 3300 mensen die daar gebruik van maakten kunnen vanaf 1 juni gebruik maken van Regiotaxi Salland. De inwoners die van de gemeente een WVG-voorziening hebben gekregen, ontvangen per post een speciale vervoerspas.

Werking en kosten

Het gebied waarin de Regiotaxi rijdt bestaat uit het grondgebied van de deelnemende gemeenten en een schil van vier openbaar vervoerzones hier om heen. U kunt elke gewenste reis maken maar de voorwaarde is wel dat de reis begint of eindigt in het grondgebied van de deelnemende gemeenten.

Wvg-geïndiceerden die 65 jaar en ouder zijn reizen voor vijftig cent per zone, Wvg-geïndiceerden die jonger dan 65 jaar zijn reizen voor tachtig cent per zone. Overigen reizen voor twee gulden per zone. Voor deze tarieven mogen maximaal vijf zones gereisd worden. Indien de reiziger verder wil reizen, betaalt hij/zij f. 6,10 per zone (dit is normaal taxitarief). De Regiotaxi rijdt elke dag tussen
6.00 uur 's ochtends en 1.30 uur 's nachts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie