Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming dr.ir Huizer tot hoogleraar internettoepassingen

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Twente


00/60 31 mei 2000

Benoeming dr.ir Erik Huizer tot hoogleraar Internettoepassingen

De Universiteit Twente heeft dr. ir. Erik Huizer per 1 juni 2000 benoemd tot hoogleraar Internettoepassingen. Huizer, die per 1 juni ook directeur business development is bij het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB), zal zich richten op nieuwe breedbandige toepassingen van internet en de integratie van verschillende typen media. Hij wordt in deeltijd benoemd aan de faculteit Informatica.

Dr. Erik Huizer (42) studeerde materiaalkunde aan de toenmalige Technische Hogeschool Delft en promoveerde aan dezelfde universiteit in 1987 op zijn onderzoek bij het Laboratorium voor Metaalkunde. In 1995 rondde hij aan de Business School Nederland het Executive Management Program af.

Vanaf 1987 is Huizer actief in internetontwikkelingen, eerst bij Rijkswaterstaat en vanaf 1988 bij SURFnet, waar hij als projectmanager en later directeur van het SURFnet ExpertiseCentrum leiding gaf aan projecten op het gebied van geavanceerde toepassingen voor internet.

Huizer is actief in verschillende internationale organisaties voor onderzoek naar en strategische ontwikkeling van internet. Zo is hij sinds september 1999 voorzitter van de Internet Research Task Force en verantwoordelijk voor de coördinatie van wereldwijde onderzoeksinspanningen op het gebied van internet.

Als hoogleraar Internettoepassingen zal Huizer zich met name richten op breedbandige toepassingen van internet zoals multimedia, video, interactieve televisie en de integratie van verschillende typen media. Vanwege het belang dat het NOB hecht aan deze ontwikkelingen, sponsort het bedrijf zijn aanstelling.

In het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) bundelt de Universiteit Twente onderzoek naar de infrastructuur, 'middleware' en toepassingen voor onder meer de nieuwe generatie internet. Het CTIT werkt daarvoor veelvuldig samen met het bedrijfsleven. Ook op het gebied van e-commerce start het CTIT een serie nieuwe projecten. Huizer verwacht dat zijn eigen onderzoek en onderwijs nauw zal aansluiten op dit nieuwe vakgebied.

Contactpersoon Universiteit Twente, Communicatie en Transfer: ir. W.R. van der Veen, tel (053) 489 4244, email (w.r.vanderveen@cent.utwente.nl)

© Universiteit Twente 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie