Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetgeving omtrent buitenlandse sporters gewijzigd

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Nieuws
Belastingadviseurs
Wetgeving omtrent buitenlandse sporters gewijzigd
Op 1 juni 2000 treedt een wetsvoorstel in werking op grond waarvan beroepssporters die niet in Nederland wonen toch in de loonheffing worden betrokken als ze voor korte duur in Nederland verblijven om een sport te beoefenen. Buitenlandse sporters worden aan de Nederlandse loonheffing onderworpen doordat in het Uitvoeringsbesluit loonbelasting 1965 is bepaald dat alle beroepssporters in een echte of een fictieve dienstbetrekking werkzaam zijn. Het loonbelastingtarief dat op buitenlandse sporters van toepassing wordt, bedraagt 20%. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij grensoverschrijdende elementen, kan dit percentage worden verlaagd tot minimaal 15%. Inhoudingsplichtige van de sporter is in beginsel de persoon met wie de sportbeoefening is overeengekomen. De loonheffing is een voorheffing op de inkomstenbelasting. Dit betekent dat aan het einde van het jaar een aangifte inkomstenbelasting kan worden ingediend. Wat betreft de sociale zekerheid is het afhankelijk van de EEG Verordening of van internationale verdragen of de sporter al dan niet in Nederland verzekerd is. Met het EK 2000 in zicht kan deze wetswijziging aanmerkelijke gevolgen hebben voor buitenlandse voetballers die in Nederland een wedstrijd spelen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij adviesgroep Loonbelasting en Sociale verzekering van Ernst & Young Belastingadviseurs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie