Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus: Auto te water

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Auto te water

WEET Ú WAT ER PRECIES GEBEURT ALS U MET EEN AUTO TE WATER RAAKT? Om hier een antwoord op te vinden, organiseert de Oosterhoutse Reddingsbrigade tijdens de open dag van 1 juni 2000 op recreatieoord “De Warande” in Oosterhout NB de cursus auto te water.

Wat houdt deze cursus in?
Als u bij ons aankomt op het buitenzwembad krijgt u eerst een video te zien. U ziet daarop wat er gaat gebeuren, hoe het is om in zo'n auto te zitten en de speciale techniek om de auto te verlaten. Hierna gaat u zich omkleden en volgt er een instructie over wat er gebeuren gaat. Dan gaat u in de auto, een ieder die niet mee onder water durft kan tijdens de drijffase uit de auto. Vervolgens zakt de auto en kunt u op de juiste manier uzelf en de overige inzittende bevrijden. Gedurende de gehele cursus zal er professionele begeleiding zijn van een duikteam. Natuurlijk houdt het na de auto te water niet op. Het kan op de kant voorkomen dat een van de inzittende beademd of gereanimeerd moet worden, dit gedeelte zal ook een onderdeel zijn van de cursus.

Informatie
De cursuskosten zijn inclusief volledige cursus, deelnemingscertificaat en entree voor recreatieoord “De Warande”. Voor de cursus is enige zwemvaardigheid vereist.
Meer informatie kunt u op het internet vinden op onze website: reddingsbrigade.net/oosterhout/auto.htm

Uiteraard mogen verslaggevers de cursus gratis volgen. Mocht u daar gebruik van willen maken, dan verzoeken wij u vriendelijk vooraf even te bellen in verband met de indeling. U kunt hiervoor bellen met Hans van der Mast, telefoonnummer 0162-458461.

Met vriendelijke groeten,
Jeroen Vorspaget (persvoorlichter Oosterhoutse Reddingsbrigade)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie