Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Galerie Mackenbach in Arnhem opent met werk van Benzoni

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

23 mei 2000

GALERIE MACKENBACH OPENT met werk van Luigi Benzoni

Op Hemelvaartsdag, donderdag 1 juni 2000, opent John Sillevis, directeur van Museum Het Paleis, een expositie met werk van de Italiaan Luigi Benzoni in de Arnhemse Galerie Mackenbach. Met deze opening is het bestaan van Galerie Mackenbach een feit. Deze eerste expositie duurt t/m zaterdag 15 juli.

Luigi Benzoni: veelzijdig kunstenaar, geïnspireerd door de menselijke figuur Olieverfschilderijen, sculpturen in glas, tekeningen in aquarel en krijt, etsen in zink en beschilderd keramiek: ondanks de verscheidenheid aan technieken vertoont het werk van de Venetiaanse kunstenaar Benzoni grote samenhang. Het strenge gevoel voor maat en compositie en het subtiele spel van lijnen en kleur tonen zijn kwaliteiten als schilder. Zijn glazen objecten geeft hij kleuren mee als kobaltblauw en Venetiaans rood. Soms plaatst Benzoni glazen objecten - de menselijke figuur en dan vooral het gezicht heeft zijn interesse - in houten of metalen stellages, zoals onlangs in het Dogenpaleis in Venetië en op de ARCO in Madrid.

Luigi Benzoni (1956) is geboren in de bergen boven Bergamo. Hij studeerde architectuur in Venetië, waar hij nog steeds woont. Aanvankelijk maakte de kunstenaar schilderijen in de stijl van de Chiaristi, mistige voorstellingen van de lagune en donkere stillevens. Maar gaandeweg kreeg het menselijke gezicht als onderwerp de overhand. Zijn koppen hebben een uitdrukking van kracht en sensualiteit. De samenwerking tussen Benzoni en de maestri van Murano heeft geleid tot een geheel eigen benadering van schilderkunst, sculptuur en glas. Werk van Benzoni was recentelijk te zien in Museum Het Paleis in Den Haag, de Arte Fiera in Bologna, de KunstRai in Amsterdam, de Robert Pedrina Gallery in Londen en Mostly Glass in New York.

Initiatief in Arnhem
Galerie Mackenbach is een initiatief van kunstkenner Rietje Mackenbach en richt zich op internationale moderne beeldende kunst. In de toekomst zal er werk te zien zijn van Koen Vanmechelen (België), Jörg Remè (Duitsland), Bent Lindström (Zweed), Walter Nobben (Nederland) en Lolita Timofeeva (Letland). Het uitgangspunt van Galerie Mackenbach is dat een expositie bestaat uit schilderijen van de kunstenaar en nieuw werk uitgevoerd in glas of edelmetalen. Vanaf de opening van Galerie Mackenbach, wordt nauw samengewerkt met café Dingo's. Gedurende de exposities van kunstenaars in Galerie Mackenbach is in dit café eveneens werk van de desbetreffende kunstenaar te zien.
Galerie Mackenbach
Jansbinnensingel 4

6811 AJ Arnhem Openingstijden: telefoon +31(0)26 370 00 38 woensdag & vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur fax +31(0)26 370 56 11 donderdag van 11.00 tot 21.00 uur (rmackenbach@hotmail.com) zaterdag & zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Opening tentoonstelling & galerie: donderdag 1 juni om 16.00 uur (welkom vanaf 15.00 uur)


Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Coebergh Communicatie & PR, Singel 93, 1012 VG Amsterdam, telefoon +31(0)20 470 87 87, fax +31(0)20 470 88 13, e-mail (coebergh@xs4all.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie