Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Q & I gaat samenwerken met Onderwijsgroep Haaglanden

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Q & I GAAT SAMENWERKEN MET ONDERWIJSGROEP HAAGLANDEN


1 juni 2000, Netwerkspecialist Q & I is een samenwerkingsverband aan gegaan met Onderwijsgroep Haaglanden. Hiermee hoopt Q & I jonge informatici aan te trekken voor een langdurig arbeidsverband.

Leerlingen van de studierichting Technische Informatica krijgen op school de mogelijkheid om het CCNA certificaat te behalen (Cisco Certified Network Associate). Als ze na het behalen van het schooldiploma een contract voor 4 jaar bij Q & I tekenen, krijgen ze de mogelijkheid om in 2 jaar CCNP (Cisco Certified Network Professional) en CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) te worden. In de navolgende 2 jaar kunnen ze aanvullende trainingen volgen en zich specialiseren.

Projectonderwijs bij OGH
OGH geeft zogenaamd projectonderwijs: onderwijs dat zeer marktgericht is. Er worden geen cijfers gegeven, maar de nadruk ligt op samenwerken, problemen oplossen en van een project leren. In een project is altijd sprake van een klant, in het tweede, derde en vierde jaar werken studenten vaak aan projecten voor externe klanten. Elk project eindigt in een concreet product of een service.

Werken en Leren bij Q & I
Om een voortrekkersrol te blijven vervullen op het gebied van innovatieve netwerktechnologie worden werknemers van Q & I geacht te werken en te leren. Een nieuwe medewerker die via de OGH binnenkomt start met een arbeidscontract voor 4 maanden. In deze tijd wordt hij ingewerkt en krijgt hij interne trainingen. Na afloop van deze periode krijgt de medewerker een aanbieding voor 4 jaar. Het leren in deze 4 jaren gaat door en aan het behalen van diploma's worden salarisstappen gekoppeld. Q & I werkt ook samen met TH Rijswijk. Jaarlijks worden gastlessen gegeven aan eindexamen-klassen over een innovatief onderdeel van netwerktechnologie. Indien studenten geinteresseerd zijn in Q&I krijgen ze een uitnodiging voor een bedrijfspresentatie en mogelijkheden tot afstudeeropdrachten.

Rol van Cisco
Het Cisco Networking Academy Program is een succesvolle alliantie tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid en is inmiddels in meer dan 60 landen actief. Het speelt in op het tekort aan netwerkprofessionals en de behoefte aan hoogwaardig technisch onderwijs.
IDC voorspelde vorig jaar een tekort aan netwerkprofessionals in Nederland van 58.000 personen in 2002. En dat terwijl computernetwerken steeds vaker een kritische succesfactor betekenen. Ondanks deze vooruitzichten beschikken opleidingen vaak niet over voldoende computers. En bedrijven moeten alles uit de kast halen om geschikt personeel te vinden. Het Cisco Networking Academy Program speelt hier dus op in.
Over Q & I
Q&I levert innovatieve producten en diensten op het gebied van communicatietechnologie. Q&I streeft er naar om een kenniscentrum op het gebied van communicatietechnologie te zijn en met haar klanten partnerships te realiseren waarbij zij niet alleen producten en diensten levert, maar tevens optreedt als adviseur, daarbij anticiperend op de te verwachten trends en ontwikkelingen. Q&I bestaat uit vier divisies, Q&I Consultancy, Q&I Networks, Q&I Products en Q&I Services.
Binnenkort gaat Q&I verhuizen naar een nieuw pand in het Delftech park in Delft.

Voor de redactie:
Jos van den Berg/Arie Kleijn Communicatie
Anne Breimer tel: 070 351 2464, anne@berg-kleijn.nl
Q & I
Peter Groeneveld, tel: 010 592 2211, 06 53932066, (peter.groeneveld@qi.nl)
OGH
Cees van der Zwan, tel: 070-3694071, (czwan@ti.ogh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie