Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag eerste vrije training Grand Prix Monaco

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


1
juni

2000

Verslag eerste vrije training GP Monaco

Het weekend na Hemelvaartsdag wordt weer traditioneel de GP van Monaco verreden. Voor vele coureurs een van de mooiste GP's van het jaar, en in ieder geval de meest prestigieuze. En dat is dan ook niet verwonderlijk: de sfeer in Monaco is ongekend. Formule 1-bolides scheuren door de nauwe straten en de beroemde tunnel, en op dit stratencircuit komen de echte coureurs naar boven. De meest succesvolle coureur tot nu toe is Ayrton Senna, die in het vorstendom in 1987, 1989, 1990, 1991, 1992 en in 1993 als winnaar over de eindstreep kwam.
Senna nam daarmee het record over van Graham Hill, die hier vijf maal won: in 1963, 1964, 1965, 1968 en 1969.
Toch is het record van Senna niet meer veilig. Michael Schumacher kan dit jaar al zijn vijfde overwinning in Monaco behalen. Hij won hier sinds 1994 met uitzondering van de jaren 1996, toen behaalde verrassend Olivier Panis zijn tot dusver enige GP-overwinning, en 1998, toen Mika Hakkinen zijn enige Monaco-overwinning tot nu toe behaalde.

Vandaag, ook traditioneel: op donderdag worden de eerste vrije trainingen gehouden. De ochtendtraining begon rustig, met enkel Mazzacane en Heidfeld die een serie rondetijden neerzetten. Wel rijden vrijwel alle coureurs een installatieronde. Na ongeveer zestien minuten komt Jos Verstappen de eerste keer de baan op, maar met een schijnbaar remprobleem komt hij weer naar binnen, na 28 minuten komt Jos dan weer naar buiten om een derde tijd te rijden.

Na 33 minuten komt dan voor het eerst een van de favorieten voor de overwinning naar buiten: Michael Schumacher zet direct een serie snelste tijden achter zijn naam. Zijn broer Ralf gaat het minder goed af in deze training: hij raakt in Portier de bandenstapel en zijn voorvleugel ligt eraf. Hij kan nog wel terugrijden naar de pits, maar komt vervolgens niet meer aan een normale ronde toe.

Ruim drie kwartier moeten de McLaren-fans wachten om hun coureurs naar buiten te zien komen. Zij sluiten de training uiteindelijk af met een tweede plaats voor Hakkinen en een derde voor Coulthard, maar hebben lang niet zoveel ronden gereden als Michael Schumacher, die in een rondje van 1:23.039 de snelste tijd neerzet. Vlak voor het einde van de eerste training crasht Mazzacane nog in La Rascasse, en parkeren Heidfeld en Alesi hun Prost-bolides naast de baan. Button eindigt zijn debuut in Monaco op een achtste plaats, terwijl de Arrowswagens van De la Rosa en Verstappen respectievelijk op de 15e en de 20e positie eindigen.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie