Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen 19de in tweede vrije training GP Monaco

Datum nieuwsfeit: 01-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


1
juni

2000

Tweede vrije training GP Monaco: Hakkinen snelste
De tweede vrije training die vandaag gehouden werd was een stuk drukker dan de eerste, vanaf het begin werd de baan flink bezet. Al na drie minuten moet Fissichella zijn auto terug de pits in sturen na vermoedelijk een kapotte motor. Vervolgens is na zes minuten Eddie Irvine de eerste die zijn tijd verbetert, waarna velen zijn voorbeeld volgen. Hakkinen zet de snelste tijd neer, terwijl Jos dan 19e en De la Rosa 20e staat.
Dan na zeventien minuten een vreemd beeld: Wurz gaat flink de banden in, waarbij zijn linkervoorwiel helemaal los komt te zitten, toch besluit hij op drie vastzittende wielen terug te rijden naar de pits. Vlak daarna gaat Nick Heidfeld hard de muur in, waarbij een van zijn voorwielen hoog de lucht invliegt, en een camera omver gooit. Wonderwel raakte het wiel geen cameraman, en liep het incident goed af.
Ondertussen heeft Michael Schumacher de snelste tijd weer teruggepakt van Hakkinen, en laat Irvine met een derde tijd zien dat hij met zijn Jaguar goed in vorm is. Mazzacane spint nog even in Sainte Dévote, en Diniz spint de muur in voor La Rascasse. Hierbij stroomt wat vloeistof de baan op, waardoor iedereen naar binnengaat. Hierna verbetert enige tijd niemand zijn tijd, totdat De la Rosa naar een mooie 7e positie klimt, en Mika Hakkinen de eerste positie van Schumacher weer overneemt. De enige coureur die nog een verandering teweegbrengt is Jean Alesi, die de zevende positie van De la Rosa afpakt. Hakkinen dus eerste, gevolgd door Michael Schumacher, Coulthard, Irvine, Frentzen, Ralf Schumacher, Alesi en De la Rosa. Jos Verstappen komt niet verder dan de negentiende tijd.
We hopen Jos later vandaag nog even aan de telefoon te krijgen om te horen hoe zijn vrije trainingen verlopen zijn.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie