Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Permanente expositie Herman Brood in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 02-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (stijnhustinx@hotmail.com)

Contactpersoon: Hr S. Hustinx

Herman Brood nu ook in Maastricht

Datum: 19-5-2000

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Herman Brood nu ook in Maastricht

Permanente expositie eigenzinnige kunstenaar

Maastricht - Het werk van Herman Brood zal vanaf juni permanent in Maastricht te koop zijn. Op 2 juni opent de zanger, junkie en kunstschilder -geheel in eigen stijl en gesecondeerd door zijn band Wild Romance- de deuren van de doorlopende verkoop-expositie.

De permanente expositie, die huist in het oude tramstation van Maastricht met de naam D'Alsace, is de derde van Brood in Nederland. Amsterdam en nog niet zo heel lang geleden Breda gingen de hoofdstad van Limburg reeds voor. De expositie biedt momenteel plaats aan twintig zeefdrukken en evenzoveel authentieke werken van Brood. De werken zijn te koop vanaf 800 gulden.

Het gaat overigens niet om een galerie. Eigenaar Leo Nieuborg (Amersfoort, 1951) benadrukt dat het een 'doorlopende verkoopexpositie' van Brood betreft. Hij wil ook andere kunstenaars een kans bieden in D'Alsace, dat een Rijksmonument is, te exposeren.

Grand Café D'Alsace, waarin de doeken van Brood zijn terug te vinden, moet een cultureel, kunstzinnig en intellectueel tintje krij-gen. Het chique café aan het Koningin Emmaplein 10 in Maas-tricht, dat grote waarde heeft voor de gemeente, krijgt daartoe een podium. Lokale kunstenaars, musici en andere 'kunstzinnigen' wordt de mogelijkheid geboden hun kunsten in het twee verdiepingen tellende pand te tonen. Met name jong talent krijgt een kans.

Wegens de verwachte drukte tijdens de opening op 2 juni, neemt de politie verkeersmaatregelen rondom D'Alsace.

EINDE PERSBERICHT EINDE PERSBERICHT EINDE


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie