Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes verkrachtingen met DNA-onderzoek opgelost

Datum nieuwsfeit: 02-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 2-06-2000
Zes verkrachtingen met DNA-onderzoek opgelost Vrijdag 2 juni 2000

De politie heeft met de aanhouding van een 45-jarige Groninger zes verkrachtingen opgelost. Deze verkrachtingen hebben plaatsgevonden in de periode 1995 tot aan maart van dit jaar, alle in de stad Groningen. De man werd aangehouden nadat hij op 10 maart jl. een 27-jarige vrouw in de wijk Beijum in haar woning had verkracht. De vrouw herkende de man als haar oud-buurman, waardoor de politie de man kon aanhouden. De man is in zijn verklaring niet duidelijk over de verkrachting waarvoor hij is aangehouden. Over de andere zaken wil hij geen verklaring afleggen.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk heeft via een vergelijkend DNA-onderzoek vastgesteld, dat de Groninger ook voor vijf andere verkrachtingen in aanmerking kwam. Hij zal ten aanzien van deze zaken eveneens als verdachte worden vervolgd.

De eerste verkrachting vond plaats in september 1995 aan de Berkelstraat. Daarna volgde in december 1995 een verkrachting aan de Van Heemskerckstraat, in juli 1996 aan de Verzetsstrijderslaan, in juli 1997 in Beijum en in mei 1997 aan de Koeriersterweg in Groningen. Zoals reeds aangegeven vond de laatste verkrachting plaats op 10 maart jl. De beide gevallen in Beijum lijken op elkaar. De verdachte drong de woning binnen en overmeesterde daar de bewoonster. In de andere gevallen volgde de man de vrouwen die op de fiets waren en verkrachtte hen op een stille plek in de betreffende buurt. De man gebruikte bij de verkrachtingen lichamelijk geweld al of niet in combinatie met dreiging met een mes.

De politie heeft tot dusver veel energie gestoken in deze ernstige zaken. In een van de zaken is het publiek betrokken in een opsporingsprogramma (TV), echter zonder resultaat. Het DNA-onderzoek is zoals blijkt doorslaggevend geweest om meerdere verkrachtingen op te lossen.

Inlichtingen Afdeling Communicatie 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie