Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste exemplaar 'RonDOMroze': Gids over homosexueel Utrecht

Datum nieuwsfeit: 03-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

WETHOUDER VAN DER LINDEN-DE FEIJTER REIKT EERSTE EXEMPLAAR UIT AAN POPGROEP 'ABEL'

'RonDOMroze': GIDS OVER HOMOSEKSUEEL UTRECHT

De gemeente Utrecht presenteert tijdens het Midzomergracht-festival de gids 'RonDOMroze'. Deze gids bevat allerlei informatie over wat er in en rondom Utrecht op homoseksueel gebied kan worden aangetroffen. Wethouder van der Linden-de Feijter overhandigt op zaterdag 3 juni 2000 het eerste exemplaar aan de popgroep Abel. De overhandiging vindt plaats om ongeveer 20.15 uur op de Oudegracht ter hoogte van de Jacobibrug.

RonDOMroze is bedoeld als gids voor hulpverlenende en andere instanties met een verwijzende functie. RonDOMroze bevat adressen van particulieren en hulpverlenende organisaties die zich op psycho-sociaal of medisch gebied specialiseren in hulpverlening aan homo's en lesbo's. Tegelijkertijd is RonDOMroze een praktische gids voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. De gids bevat namelijk ook informatie over het Utrechtse homo-uitgaanscircuit, zoals die ook in eerder uitgegeven Roze Gidsen te vinden was.

Verspreiding

De gids is na 3 juni gratis verkrijgbaar, maar kent een beperkte oplage. RonDOMroze is onder andere verkrijgbaar bij de boekhandels 'De Rooie Rat' en 'Savannah Bay'. Daarnaast wordt RonDOMroze verspreid via het homo-horecacircuit. De gids is ook op te vragen bij de afdeling Welzijnszaken van de gemeente, tel. (030) 286 5905.

De gids is in opdracht gemaakt door de GG&GD Utrecht op grond van een advies van de Utrechtse Adviescommissie Homo en Lesbische emancipatie. Deze commissie is in 1996 geïnstalleerd door de gemeenteraad.

Midzomergracht-festival

Het Midzomergracht-festival vindt plaats van 2 tot en met 9 juni 2000. Het festival wordt voor de vierde keer in Utrecht gehouden en is erop gericht om de diversiteit van verschillende leefstijlen in de stad Utrecht op een positieve manier zichtbaar te maken. Het programma (muziek, dans, sport, literatuur, film, theater) is toegankelijk voor iedere Utrechter en andere belangstellenden. Het festival wordt onder andere georganiseerd door de Stichting De Overkant en er werken allerlei organisaties aan mee. De gemeente Utrecht ondersteunt het festival financieel.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pascal van der Hadelkamp van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, afdeling Welzijnszaken, gemeente Utrecht, tel. (030) 286 5908 of (06) 22446743.

Utrecht, 26 mei 2000

Persberichtnummer: pb040.HS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie