Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Holland Festival bij NOS

Datum nieuwsfeit: 03-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

OPENING HOLLAND FESTIVAL BIJ NOS

“Innoverend, trendsettend en grensoverschrijdend” Met deze woorden omschrijft directeur Ivo van Hove het Holland Festival. Het festival brengt dans, muziektheater, theater en muziek. De NOS geeft een impressie van dit Holland Festival in een rechtstreekse uitzending (23.38-00.38 uur) op TV 2 vanuit het Muziektheater in Amsterdam. In dit cultureel magazine, gepresenteerd door Philip Freriks, staan de verschillende genres die in het Holland Festival aan de orde komen, centraal.

Zaterdagavond wordt het Holland Festival geopend met de dansvoorstelling Körper. Het NOS-programma begint met fragmenten van die voorstelling en een gesprek met maakster/choreografe Sasha Waltz. Verder is er aandacht voor twee operaproducties: Romeo Castellucci heeft een opera van Monteverdi bewerkt. Hiervan wordt een indruk gegeven door een optreden van solisten en orkest. Ook de operaproductie die Pierre Audi maakte van het werk van de Canadese componist Claude Vivier wordt belicht. Tevens is er aandacht voor de muziek en films van Frank Zappa. Hij wordt dit jaar uitgebreid geëerd in allerlei programma's van het Holland Festival. In het NOS-programma speelt Corrie Binsbergen muziek van Zappa. Philip Freriks praat met festivaldirecteur Ivo van Hove en regisseur Theu Boermans over het theateraanbod van het Holland Festival. Dat gebeurt aan de hand van reportages en fragmenten van de verschillende voorstellingen. Ook de elektronische muziek komt deze avond aan bod. Zo is er een reportage over Konzert für… een elektronische compositie van Dick Raaijmakers. Het programma sluit af met aandacht voor het Amsterdam Roots Festival waarbij de Polynesische drumband Te Vaka optreedt in de foyer van het Muziektheater.

Presentatie: Philip Freriks

Voorlichting NOS Radio en Televisie 2 juni 2000 Nr. : 185

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie