Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen niet ontevreden over kwalificatie in Monaco

Datum nieuwsfeit: 03-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen3
juni

2000

Jos niet ontevreden over kwalificatie

Vanuit Monaco bereikte ons het bericht dat Jos niet ontevreden is met zijn vijftiende startpositie, vooral gezien de moeizaam verlopende vrije trainingen die aan de kwalificatie vooraf waren gegaan. Ook de kwalificatiepositie vóór teamgenoot De la Rosa is een opsteker voor Jos.
Voor de kwalificatie was de setup van de auto totaal omgegooid, en waren onder andere wijzigingen aan de bandenspanning, de rijhoogte achter en de rollbars aangebracht. Jos was heel erg gebrand op een goede kwalificatietraining, en zou zeker nog twee à drie tienden sneller hebben kunnen rijden, ware het niet dat hij door de gele-vlag situatie in zijn laatste run opgehouden werd.


3
juni

2000

Schumacher op pole, Häkkinen vijfde, Verstappen vijftiende

Michael Schumacher start morgen bij de GP van Monaco vanaf pole-position. Jarno Trulli completeert de eerste startrij. Mika Häkkinen start vanaf een tegenvallende vijde plaats, terwijl Jos Verstappen vanaf de vijftiende positie start.
De kwalificatietraining begon erg rustig. Na zes minuten was Zonta de eerste die zijn bolide het circuit opstuurde. Nog eens zes minuten later komt zijn teamgenoot, Villeneuve, de baan op, maar hij moet zijn rokende auto nog in de 'outlap' vlak vóór de tunnel, in Portier, aan de kant zetten.
Na ongeveer twintig minuten gebeurt er ineens veel. De snelste tijd wordt eerst door Diniz, en daarna door onder anderen Verstappen, Coulthard, Irvine en Michael Schumacher verbeterd. Na ruim een half uur rijdt De la Rosa een tijd die zeven tienden sneller is dat die van Jos, en rijdt Trulli naar pole-position.
Iedereen staat op dat moment binnen, met Trulli dus op een eerste plaats, gevolgd door Michael Schumacher, Irvine en Frentzen. Mika Häkkinen ligt dan elfde. In minuut 38 rijdt Jos naar een elfde tijd, op het moment dat Coulthard de snelste tijd neerzet. Mika Häkkinen breekt dan om onbekende reden een snelle ronde af, en keert terug de pits in.
Met nog een kwartier te gaan rijdt Alesi zijn allereerste vliegende ronde, waarin hij negende wordt, vlak waarna Marc Gené in La Rascasse midden op de baan stil staat. Häkkinen wordt hierdoor gedwongen een ronde af te breken. Hierna verbeteren eerst Trulli, en dan Michael Schumacher de snelste tijd, waarna Pedro de la Rosa zijn auto in de muur parkeert, en Mika Häkkinen wederom een snelle ronde moet afbreken. Uiteindelijk lukt het Häkkinen toch nog om een vrije ronde te rijden, waarin hij echter niet verder komt dan de vijfde plaats. Op het moment dat de vlag valt is Alesi de laatste die een ronde mag afleggen, en dat doet hij dan ook in een nette zevende tijd. Michael Schumacher dus op pole, gevolgd door Trulli, Coulthard, Frentzen, Häkkinen en Barrichello. Jos Verstappen start zoals gezegd vanaf de vijftiende positie, één startplek voor zijn teamgenoot De la Rosa. Later vandaag hopen we nog telefonisch contact met Jos te hebben over zijn kwalificatietraining.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina.


3
juni

2000

Coulthard eindigt vrije trainingen als snelste

In de laatste training vóór de kwalificatie van zaterdagmiddag heeft David Coulthard met een ronde van 1:20.405 de snelste tijd van de ochtend neergezet. Hij was de enige coureur die de tijd die Michael Schumacher na vier minuten had neergezet kon verbeteren. Jos Verstappen kwam uiteindelijk niet verder dan de zeventiende tijd, terwijl zijn teamgenoot De la Rosa een elfde tijd op de klokken bracht.
Voor Frentzen was de vrije training al snel over: na negen minuten ging hij rechtdoor in Sainte Dévote, wat voor hem het einde van de training betekende. Ook Irvine parkeerde zijn auto nog langs de baan, maar hij deed dat na het vallen van de vlag. Gevolg was wel dat hierdoor niemand meer zijn ronde kon verbeteren. Coulthard eindigde dus als snelste, gevolgd door Michael Schumacher, Fisichella, Trulli, Häkkinen en Barrichello. Vanmiddag om 13.00 uur wordt de kwalificatietraining gehouden.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina.


3
juni

2000

Schumacher snelste in 1e vrije training zaterdag

De eerste vrije training op zaterdag wordt verreden in een zonnig Monte Carlo. Direct na het openen van de pitstraat gaan de meeste coureurs even naar buiten voor een korte controle van de auto, waarna er enige minuten niemand op de baan te vinden is. Mazzacane is na 9 minuten de eerste die een vliegende ronde aflegt, maar zijn tijd van 1:31.090 kan nog niet erg indrukwekkend genoemd worden. Hierna wordt het drukker op de baan, en rijdt ook Jos een ronde. Mika Salo is de volgende die de snelste tijd rijdt, maar deze tijd houdt niet lang stand: achtereenvolgens wordt deze door Gené, Barrichello, Button, Frentzen en weer Barrichello verbeterd. Jos staat dan 8e op 3,3 seconden van Barrichello.
Als dan de twee coureurs die de GP van Monaco eerder wisten te winnen, Mika Häkkinen en Michael Schumacher, naar buiten komen blijft ook de tijd van Rubens niet staan. Achtereenvolgens verbeteren de Duitser en de Fin de eerste tijd. Aan de auto van Jos wordt dan nog hard gesleuteld. Uiteindelijk kan hij in het laatste kwartier nog een aantal ronden rijden, en eindigt Jos op de 19e positie. Na het vallen van de vlag heeft Michael Schumacher de snelste tijd gereden in 1:20.762, een fractie langzamer dan de pole-position tijd van verleden jaar. Häkkinen staat tweede, gevolgd door Barrichello en een uitstekend presterende Jean Alesi op plaats vier.
Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina.

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie