Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieke partijen in Oss werkt aan college zonder SP

Datum nieuwsfeit: 03-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Oss


College zonder SP in de maak, donkere dagen voor democratie

OSS- Zoals het er nu uitziet komt er eind juni een college wat gevormd wordt door alle partijen behalve de SP. Een monsterverbond tegen de SP en een donkere dag voor de democratie aldus Jules Iding in een eerste reactie.

Twee maanden na het ontstaan van de bestuurscrisis nadat de PvdA de samenwerking met SP en VDG opzegde lijken CDA, VVD, PvdA, VDG en D66 elkaar gevonden te hebben. Het ziet er naar uit dat de SP, als grootste partij met 13 van 33 zetels, in de oppositie beland. Iding:Dit gaat toch wel heel erg in tegen de wens van de overgrote meerderheid van de Osse bevolking. Zowel uit de enquête van het Brabants Dagblad als uit eigen onderzoek weet ik dat de mensen in Oss een college willen waar de SP in zit. En het zijn echt niet alleen SP-ers die dat vinden, ook aanhangers van andere partijen zijn die mening toegedaan. Het is ook jammer omdat ik er van overtuigd ben dat we in Oss heel redelijk aan de slag waren. Ik hoor dat van de mensen en zelfs Burgemeester Dijkstra hoorde ik vorige week op de radio zeggen dat het eigenlijk hartstikke goed ging in Oss. Wat denk je dat er gaat veranderen in Oss als het nieuwe college er komt? Iding:Op de eerste plaats moet natuurlijk nog maar blijken of al die partijen het samen eens kunnen worden over de belangrijke vraagstukken die er liggen. Wat er precies gaat veranderen is op dit moment nog niet te zeggen. De resultaten van hun onderhandelingen zullen wij zeer goed en kritisch bekijken en dan vellen wij pas een oordeel. Maar ik moet wel zeggen dat ik mijn hart vasthoud voor een behoorlijke ruk naar rechts. Mocht blijken dat er verslechteringen doorgevoerd gaan worden voor bijvoorbeeld de gehandicapten en ouderen dan kan het college op felle protesten van onze kant rekenen.

Foto: Jules Iding (r) voor de SP-tomaat in gesprek met Ossenaren over de bestuurscrisis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie