Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coulthard wint Grand Prix van Monaco, Verstappen valt uit

Datum nieuwsfeit: 04-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


4
juni

2000

Coulthard wint Monaco, Jos valt uit

David Coulthard heeft de Grand Prix van Monaco op zijn naam geschreven. De Schot won de race door het uitvallen van Michael Schumacher in de 45ste ronde. De Duitser moest opgeven vanwege een defecte achterwielophanging. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello werd tweede en Fisichella legde beslag op de derde plek. Jos Verstappen had een moeizame race en spinde 16 ronden voor het eind in Tabac en moest als gevolg daarvan opgeven.

De start was een moeizame. De eerste start werd afgebroken omdat Würz een probleem had op het moment dat iedereen zijn plek had ingenomen. De tweede start leek goed te verlopen, maar al heel snel volgde een code rood omdat er een probleem met de tijdwaarneming was. Drie keer bleek uiteindelijk scheepsrecht. Michael Schumacher was als eerste weg, gevolgd door Trulli, Coulthard, Frentzen en Hakkinnen. De beide McLarens waren duidelijk sneller dan de Jordans, maar waren niet in staat om in te halen op het smalle circuit van Monaco. Dat gaf Schumacher de kans om uit te lopen, en hij bouwde al snel een comfortabele voorsprong op.

In ronde 37 leek Hakkinnen uit te vallen. Hij kwam langzaam rijdend de pit in, maar kon na een pitstop van bijna een minuut zijn weg weer vervolgen. Een ronde later moest Trulli vanaf een tweed plek de strijd staken wegens een mechanisch probleem, en weer een ronde later schoot Ralf Schumacher bij St. Devote rechtdoor. De Duitser blesseerde zich daarbij aan zijn rechterbeen.

Ondanks zijn moeilijk te besturen wagen, was Jos door de uitvallers intussen opgeklommen naar de 8ste plek. In ronde 42 kwam hij als een van de eerste binnen voor zijn reguliere stop, en viel daardoor terug naar een 12de plaats.

Vooraan had Michael Schumacher intussen zijn eerste en enige stop gemaakt, zonder de leiding in de wedstrijd te verliezen. De Duitser leek op een comfortabele overwinning af te gaan, maar zag zich in ronde 55 geconfronteerd met een afgebroken achterwielophanging die voor hem einde race betekende. Hierdoor kwam David Coulthard aan de leiding, en de Schot gaf deze niet meer uit handen.

Jos had intussen door zijn relatief vroege stop en remproblemen een aantal plaatsen verloren en lag 10de toen de achterkant van zijn auto in Tabac uitbrak, waardoor hij met de achterkant van zijn wagen in de muur belande en dat betekende voor hem het einde van een moeizaam weekend.

Intussen leek Frentzen op een tweede plaats af te stevenen, maar de Jordancoureur ging 8 ronden voor het eind de fout in St.Devote en beschadigde zijn auto zodanig dat het ook voor hem einde wedstrijd was. Hierdoor schoof Barrichello door naar de tweede plaats en Fisichella naar de derde. Eddie Irvine haalde de eerste punten van het seizoen voor Jaguar, en Mika Salo verdedigde met verve zijn vijfde plaats ten opzichte van Hakkinnen. De Fin was na zijn probleem weer een heel eind naar voren gekomen, maar kreeg op het eind opnieuw problemen met zijn auto, waardoor hij rustig aan moest doen en tevreden zijn met een zesde plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie