Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Bleekemolen op erepodium in Monaco

Datum nieuwsfeit: 04-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT / AUTOSPORT Renault Sport Clio Trophy

Bleekemolen op erepodium in Monaco

Monte Carlo, 4 juni 2000. Michael Bleekemolen wist in de derde ronde van de Europese Renault Sport Clio Trophy op een prima tweede plaats te eindigen. Op het stratencircuit van Monaco kwam de Nederlandse routinier, in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix, via een derde plaats in de eerste heat en een vijfde positie in de tweede wedstrijd van dit weekeinde tot deze opmerkelijke score. Sebastiaan Bleekemolen wist in de eerste heat op een zeer goede tweede plaats te eindigen, maar werd in de tweede race ruw van de baan gereden door de Italiaan Balzan. Van de overige Nederlanders reed Pim van Riet naar een kleurloze 14e plaats, terwijl Coen Vink in alle twee wedstrijden tijdens de eerste ronde de vangrail raakte. Beide wedstrijden werden gewonnen door de Italiaan Rangoni.

Gedurende de twee tijdtrainingen deed het Bleekemolen-duo al van zich spreken. Sebastiaan trainde naar een vijfde plaats terwijl Michael daar niet veel voor onder deed en de zesde startpositie pakte. De start van de eerste heat verliep voorbeeldig op het smalle stratencircuit in het vorstendom. "Sebastiaan en ik hadden het geluk dat twee voorliggers hun Clio's niet goed onder controle hielden", vertelde Senior vanuit het warme Monaco. "Daardoor schoven wij op, en kwamen dichter bij de kop. Die konden we helaas niet meer pakken. De in eerste instantie als tweed geklasseerde Moccia werd na afloop uit de wedstrijd gehaald. De Italiaan bleek een illegaal differentieel te hebben gemonteerd. Met een tweede en derde plaats, respectievelijk voor Sebastiaan en Michael ging het duo vol vertrouwen de finalerace in. Hoewel de startposities identiek waren aan die van de dag ervoor, was het raceverloop geheel anders. Al in de tweede ronde was Balzan de boosdoener. De Italiaan zette zijn bolide in die van Sebastiaan. De Noordhollander gleed tegen de vangrail, waarna zijn race over was.
Michael Bleekemolen: "Ik zag die absoluut verkeerde actie van Balzar en was daar zeer kwaad over. Dat kon niet wat die Italiaan deed. Ondanks zijn boosheid besloot de routinier zich te concentreren op zijn vijfde plaats." Met nog drie ronden te gaan gleden Balzar en Gaunot tegen de vangrail, wat de wedstrijdleiding deed besluiten te race te neutraliseren. Hoewel Michael Bleekemolen inmiddels op de derde positie reed werd het klassement van de race over de vorige raceronde opgemaakt. De tijden van de twee heats bij elkaar opgeteld werd het eindklassement. Door de regelmatigheid van Bleekemolen belandde de coureur op een zeer goede tweede plaats in het totaalklassement.

Uitslag: 1. Rangoni (Ita), 21 ronden in 39'47"477 (106,616 km/uur); 2. M. Bleekemolen (Ned), op 10"110; 3. Balzan (Ita), op 10"651; 14. Van Riet (Ned), op 1'05"966.
Niet geklasseerd: Vink (Ned) beide heats; S. Bleekemolen, in 2e heat door Balzan van de baan gereden.

Stand kampioenschap: 1. Rangoni 66; 2. Balzan 43; 3. Vink 30; 7. M. Bleekemolen 24; 8. S. Bleekemolen 22; 13. Van Riet 12. Voor meer info: Michael Bleekemolen 06-53160022; Sebastiaan Bleekemolen 06-53197148.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie