Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veertien gouden priesters in bisdom Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 04-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veertien gouden priesters in bisdom Den Bosch

Mgr. Jan Bluyssen * viert op 4 juni in de St.Jan zijn gouden priesterfeest. Deze dag na zijn wijding- vijftig jaar geleden- zal bisschop Toon Hurkmans met hem de pontificale mis celebreren.

Er is nagenoeg zeker geen receptie. Maar de eigen course '38 van Bluyssen die jaarlijks nog bijeenkomt zal hun gouden jubileum met een feestelijk diner vieren. Waarschijnlijk in het klooster Mariënburg waar Bluyssen sedert 1983 woont.

Van de 70 studenten die in 1938 op seminarie Beekvliet in St.Michielsgestel aan de priesteropleiding begonnen, haalden er twintig de eindstreep. Een van hen is uitgetreden.

Van de afgestudeerden en tot priester gewijden zijn er nog veertien in leven. Nog een gouden priester, maar dan de witte pater A.Renders, werd dat jaar al op 2 februari tot priester gewijd.

Behalve Bluyssen behoren ook Jacques Leijten -bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs- en de Vughtse Harrie Speekenbrink, broer van de Bossche Bernard Speekenbrink tot de jubilarissen.

Bluyssen was tussen 1966 en 1983 bisschop van 's-Hertogenbosch. In verband met hartstoornissen moest hij op doktersadvies terugtreden. Vanaf 1961 was hij de hulpbisschop van mgr W.Bekkers.

Op Tweede Pinksterdag- 11 juni- viert overigens rector en archivaris van het Bossche bisdom- Jan Peijnenburg- zijn veertigjarig priesterjubileum.

voor informatie of overige jubilarissen lijst (paulkriele@planet.nl)

paul kriele, telefoon 073-6910020/ 17 januari 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie