Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cultuur op de Campus en Diogenes organiseren Het Kriebelt

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Het Kriebelt 2000

5 t/m 9 juni

Cultuur op de Campus en Diogenes organiseren dit jaar voor de vierde keer Het Kriebelt: een festival dat beoogt op informele wijze een beeld te geven van bijzondere en eigentijdse kunst en cultuur. Het Kriebelt 2000 vindt plaats in Nijmegen van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni. Wederom wordt samengewerkt met andere podia in Nijmegen, zoals Doornroosje en Cinemariënburg.

De rode draad wordt hierbij vanaf de eerste aflevering in mei '97 gevormd door kruisbestuivingen tussen diverse disciplines, vermenging van 'hoge' en 'lage' cultuur. Ook metaforen als 'zappen', 'samplen' en 'surfen' komen steeds weer terug in vorm en inhoud van het festival. Het Kriebelt wil kunst en cultuur vanuit de ivoren toren omlaag 'naar de straat' brengen. Bij dit alles past een bijzonder breed en gevariëerd programma, met muziek, literatuur, theater, cabaret, design en audiovisuele en digitale kunsten. Met deze opzet vindt Het Kriebelt op regionaal niveau aansluiting bij succesvolle multidisciplinaire festivals als Lowlands en Crossing Border die landelijk de trend zetten. Het spreekt met dit alles voor zich dat jonge en talentvolle kunstenaars en artiesten een belangrijke rol in het programma vervullen.

Inhoudelijk vormt het uitgangspunt van Het Kriebelt dit keer de identiteitsvorming van de moderne jongere en de vele keuzes die daarbij gemaakt moeten worden. Achtergrond hiervan is het gegeven dat de tijd van duidelijke afgebakende subculturen voorbij is. Jongeren 'shoppen' daarentegen bij allerhande mogelijke stijlen, om zich zo een eigen unieke identiteit te vormen. Actueler dan ooit is derhalve voor elk individu de vraag met welke groepen, overtuigingen, smaken en visuele uitingen men zich engageert, al is het maatschappelijk engagement onder jongeren dan misschien afgenomen.
Het 'zich associëren met', het 'mooi/lelijk vinden' en het 'zich lekker voelen bij' worden steeds belangrijker, iets dat op zijn beurt dan weer van doen heeft met de steeds meer alomtegenwoordige beeldcultuur (TV, internet, design, merkbeelden), die zich van nature meer leent voor associatie dan voor een beargumenteerde keuze.

Het Kriebelt 2000 viert aan het begin van de nieuwe eeuw de centrale positie van de individuele identiteit en de veelzijdigheid die daaruit resulteert. Vandaar dat Het Kriebelt 2000 met vertrouwen in de toekomst blikt.

Voor meer informatie:
Informatie, perskaarten, interview-afspraken en foto-materiaal: coördinator publiciteit: Maaike Smit T (024) 361 28 23/ 361 28 55 F (024) 361 28 23
E (spc@student.kun.nl)

Programma

Maandag 5 t/m vrijdag 9 juni
Expositie in Uitvoering: Het Kriebelt 2000

Paul Hensels is sinds begin jaren negentig werkzaam als professioneel fotograaf, gespecialiseerd in muziek- en theaterfotografie. Zijn doel is om zo dicht mogelijk bij het onderwerp te komen, om de essentie vast te leggen. Zo zal hij deze week op zoek gaan naar de Kern van Het Kriebelt
2000. En die kern is volgens Paul Hensels niet alleen het programma, maar juist ook het publiek als exponent van de hedendaagse cultuur. Het fotomateriaal wordt tijdens het festival vertoond door middel van dia-projecties en op de Kriebelt-site. Tijdens de introductie zal hij werken aan een foto-expositie. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Combi Verweij.

Kelder van het Collegezalencomplex
Entree: gratis

Maandag 5 juni
Muziek: Zuco 103

Funk, latinlounge, jazz, breakbeats, bossanova: de critici zijn het er niet over eens. Feit is dat Zuco 103 veel indruk maakte tijdens de Technoparade in Parijs (september 1999). Bovendien waren de eerste reacties op hun debuut-cd outro lado in het buitenland, met name de UK, Frankrijk, Zwitserland en de USA, ronduit lyrisch. En hun speellijst voor de komende maanden mag er wezen met in Nederland optredens op onder andere het Drum Rhythm Festival, North Sea Jazz Festival en Oerol en daarnaast nog talloze optredens door heel Europa. De aanstekelijke zomerse ritmes worden onder andere verzorgd door drummer Stefan Kruger (Sfeq, New Cool Collective) en toetsenist Stefan Schmid (New Cool Collective). De fraaie, wat zweverige vocalen zijn afkomstig van Lilian Vieira. Uitgangspunt zijn eeuwenoude Braziliaanse, Cubaanse en Afrikaanse ritmes, die worden ontrafeld en gemixt met jazz, funk, soul, son, salsa, bossanova en break-beats. Tradities worden gebruikt, maar tegelijkertijd juist vermeden.

Cultuur Café
Aanvang 16.30 uur
Entree: gratis

Maandag 5 juni
ImproComedy: Op Sterk Water

In ImproComedy komen stand-up, cabaret, toneel en muziek samen. Uit publiekssuggesties wordt een opera of musical geïmproviseerd, een Shakespeare drama of een Titanic fragment. De grappige eenmalige scènes zijn snel en er is ruimte voor zelfspot en actualiteit. Klinkt het als theatersport? Misschien, maar dan wel met aanstormend cabaret-talent. Op Sterk Water bestaat vanavond uit Ed Boekee, Dave Luza, Gijs Nollen en Jeroen Woe.

Diogenes
Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: fl 12,50

Maandag 5 juni
Film: Voorpremière Oi! Warning + Q&A

Janosch loopt weg van huis en van zijn verleden. Bij zijn pogingen om een nieuwe bestaan op te bouwen ontmoet hij Koma, een kickboxende skinhead. Janosch bewondert Koma om zijn kracht en doorzettingsvermogen en gaat zich net zo kleden en gedragen. Als hij de vijand van Koma - de punker Zottel - ontmoet en verliefd op hem wordt moet hij kiezen... Dit debuut van de Duitse tweelingbroeders Reding beleeft een Nederlandse voorpremière tijdens Het Kriebelt 2000. De film was te zien op het Max Ophüls Filmfestival, het Sundance festival in Los Angeles en het Internationale Filmfestival Rotterdam. De gebroeders Reding over Oi! Warning: '...it's a movie where skinheads, squatters, modern-primitives and tribes are shown, who do all just what they like, what is important for THEM'. Na afloop is er een 'Question and Answer' met de broeders. Deze filmvertoning kwam tot stand in samenwerking met Cinemariënburg.

Cinemariënburg, Zaal 1
Aanvang: 22.00 uur
Entree: fl 11,-
Studenten/CJP/12-/65+: fl 9,-

Dinsdag 6 juni & Woensdag 7 juni
Dans: Blender! met Whole

Wat krijg je als je een DJ, jazzmuzikanten, funkbroeders en danseressen bij elkaar gooit en met de staafmixer bewerkt? Blender! Blender! is een speciaal voor Het Kriebelt 2000 opgezet project dat verschillende stijlen en disciplines mixt. Onder leiding van saxofonist Miguel Boelens zorgen DJ Tyson, saxofonist Mete Erker en superbassist Dodge voor de grooves. De dans komt voor rekening van studenten van de dansopleiding SPH Nijmegen en de dansacademie Arnhem. De voorstelling Whole is een tweeluik en bestaat uit de delen First part Water en Second part Concrete.

First part Water is vloeibaar, stromend en flexibel. Een muziek- en dansimprovisatie op het ritme van spuitend water uit de Erasmusfontein. Een modern zwanenmeer? Wie weet, maar een uniek waterballet is het zeker...

Dinsdag 6 juni:
Fontein KUN
Aanvang: 13.00 uur
Entree: gratis

Second part Concrete is fundamenteel, kolossaal en onbuigzaam. Een muziek- en dansimprovisatie tussen het gewapend beton van de Erasmustoren. Gewichtige voorstelling? Wie weet, maar het zwaarste gebouw van de universiteit zal op zijn grondvesten beven…

Woensdag 7 juni
Erasmushal KUN
Aanvang 13.00 uur
Entree: gratis

Dinsdag 6 juni
Cabaret try-out: Linke Kinderen met Honger met Open Ogen
In jong cabaret-land is een bijzonder duo in de maak. Leon van der Zanden & Sara Kroos vallen afzonderlijk van elkaar al danig op in de grote vijver met nieuw cabaret-talent. Los van elkaar wonnen ze reeds prijzen en festivals met fris, recht-voor-zijn-raap en persoonlijk cabaret. Nu gaan ze het samen doen! Met een nieuwe voorstelling 'Linke Kinderen', met gedeeltelijk solo-werk van beiden en gedeeltelijk duo-sketches, gaan ze na de zomer de theaters in. Kenners verwachten er veel van. Tijdens Het Kriebelt 2000 de allereerste try-out!

Cultuur Café
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis

Dinsdag 6 juni
Literatuur i.s.m. Calliope: Tekst in Uitvoering

Negen uur. Een viertal schrijvers verzamelt zich in Diogenes. Het thema: identiteit en keuzes. De sfeer: warm. Vier schrijvers brengen een stuk ten gehore over het thema. Hoe? Is nog niet bekend. Het wordt in ieder geval multimediaal, er is poëzie, proza en een open podium (hiervoor kun je je inschrijven bij Diogenes). Bloedend hart in het donker verzorgt het luchtige tussendoortje op literair verantwoorde wijze.

Jack Nouws, Gert den Toom, Titi Zaadnoorddijk en Ruben van Gogh zijn jonge schrijvers met de nodige podiumervaring die er altijd voor in zijn om te experimenteren met literaire conventies. Een must!

Na de voorstelling zijn alle bijdragen virtueel nog eens rustig te bewonderen op www.hetkriebelt.nl.
Tekst in Uitvoering wordt gerealiseerd i.s.m. Calliope, het literaire programma van Diogenes.

Diogenes
Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: fl 10,-

Dinsdag 6 juni
Film: SPECIALE VOORPREMIÈRE: Le vent nous emportera
In 1997 kaapte de getalenteerde regisseur Abbas Kiarostami met A Taste of Cherry de Gouden Palm weg in Cannes. Eerder dit jaar in Venetië werd zijn jongste film Le vent nous emportera, waarvan vandaag een voorpremière te zien is in Cinemariënburg, bekroond met de Grote Prijs van de Jury én de Prijs van de Internationale Filmkritiek. Kiarostami prijkt met deze onderscheidingen eenzaam aan de top van de Iraanse cinema. Kiarostami: 'Wanneer wij aan een kijker een film tonen, maakt elke kijker, beinvloed door zijn eigen ervaringen, daar zijn eigen universum van. (…) Een verhaal moet gaten hebben, lege vakjes zoals bij een kruiswoordraadsel, die de kijker moet invullen.' Het door versregels gedragen Le vent nous emportera is een eresaluut aan de grote Iraanse dichter Omar Khayyam en aan de dichteres Forough Farrokhzad, aan wie Kiarostami de poëtische titel - de slotzin van een van haar gedichten - te danken heeft. De film vertelt over een groepje mensen dat voor een kort verblijf aankomt in Stah Dareh, een dorpje in Iraans Koerdistan. De inwoners kennen de reden van hun komst niet. De vreemdelingen hangen vooral rond op het oude kerkhof en laten de bewoners geloven dat ze op zoek zijn naar een schat. Uiteindelijk verlaten ze het dorp zonder gevonden te hebben wat ze zochten. Of wel?

Deze filmvertoning kwam tot stand in samenwerking met Cinemariënburg.

Cinemariënburg, Zaal 1
Aanvang: 22.00 uur
Entree: fl 11,-
Studenten/CJP/12-/65+: fl 9,-

Dinsdag 6 juni
Film: Amfibia + Q&A

Is het mogelijk in het heden te leven en je verleden volledig achter je te laten? Hoe goed ken je je vrienden en huisgenoten en in hoeverre hebben de keuzes die zij maken invloed op jouw leven? In Amfibia wordt een beeld geschetst van de (dubbel)levens van een aantal studenten. Door het lot of door weloverwogen keuzes komen zij met elkaar in contact. Zoals Ellen en Tim. Wanneer de keuzes van hun geliefden de toekomst en zelfs het verleden op het spel zetten, worden zij gedwongen ieder hun eigen weg te gaan... Amfibia is een non-lineaire film waarin herkenning en bevreemding elkaar bevechten. Verhaal, beeld en muziek bewegen schijnbaar los van elkaar; ze schuren nu en dan langs elkaar, om af te stoten en uiteindelijk onverwacht weer in elkaar te grijpen. Een première van de debuutfilm van regiseurs Thibaud Delpeut en Jenneke Boeijink, uitgebracht door Goudvis Produkties: een jong en vernieuwend productieteam. Na afloop is er een Question en Answer met de regisseurs en acteurs.

Deze filmvertoning kwam tot stand in samenwerking met Cinemariënburg.

Cinemariënburg, Zaal 1
Aanvang: 00.00 uur
Entree: fl 5,-

Woensdag 7 juni
Het Groote Pleinfestijn: Freestylen!

Freestylen op je skates, op je bmx, op je draaitafel, achter de mic... Op het Geert Grooteplein staat vandaag een speciale Kriebelt-editie van het Groote Pleinfestijn. Met een Skate & Stunt park waar doorgewinterde streetstunters op een speciaal uitgezet parcours Skate-, Skateboard- en BMX-stunts uitvoeren. Mensen met genoeg lef, conditie en skills kunnen hun eigen gear meenemen of skeelers lenen van de Nijmeegse schaats- en skeelervereniging Lacustris. Dat alles onder begeleiding van The Ultimate White & Funk Afro Soulband - The Centimeters!

Geert Grooteplein
Aanvang: 12.00 uur
Entree: gratis

Woensdag 7 juni
Theater: Ruis + Een Sneeuwwitje

Vandaag maar liefst twee voorstellingen voor de prijs van één! Twee van de beste afstudeerprojecten van mensen van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem staan vanavond op de planken. O42 vlamt nog één keer... Bij de productie van Ruis werd begonnen vanuit het thema 'het gras is altijd groener aan de overkant'. Regisseuse Christina Lammers, spelers en geluidstechnoloog verzamelden materiaal dat resulteerde in een voorstelling waarin dans, muziek, dialogen en monologen gecombineerd worden. In het stuk ontspint zich hoe mensen elkaar tegenkomen, aftasten en leren kennen, hun twijfels hebben, toch voor elkaar gaan, maar daar jammerlijk in mislukken. Hoe moet het volgens de buitenwereld en hoe vullen mensen het zélf uiteindelijk in?
Een Sneeuwwitje is een bewerking van het bekende sprookje en draait om De Man en De Vrouw en Hun Eeuwige Strijd. Over verschillende idealen en behoeften, aantrekking en afstoting en de eeuwige strijd om samen te zijn. Geregisseerd door Meike van den Akker.

Blauwe Zaal, Voorheen O42
Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: fl 10,-

Woensdag 7 juni
Cabaret: Droog Brood en Klaas van der Eerden

In het rijtje van Job Schuring, Thomas Acda en de Vliegende Panters won Klaas van der Eerden vorig jaar zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) - hét toonaangevende cabaretfestival in Nederland. Dit jaar viel dezelfde eer ten deel aan Droog Brood. Kortom: een avond top-talenten in Diogenes!

Klaas hipt en hopt, beat en boxed, R&B't, stand en uped, is dwars en fluit, coked en bloot, hakt en zaagt... En volgens de Volkskrant heeft hij het straatgevoel van Youp, de intellectuele invalshoeken van Freek en de virtuositeit op de dwarsfluit van Berdien!
Het commentaar van de jury van het AKF op Droog Brood: 'een cartoonesk half uur amusement op topniveau door bijna briljante clowns'. En: 'afwisseling, originele vondsten, goede timing en uitstekende techniek'. In een moordtempo laat Droog Brood hilarische gedachtenkronkels, vertaald in absurde scènes en melige liedjes de zaal in rollen. Droog Brood was nog nooit zo lekker!

Diogenes
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Entree: fl 12,50

Donderdag 8 juni
Theater: De Grens met 'Ik bemin u boven alles' of 'Verliefdheid is een Hel.'
Ik bemin u boven alles is een voorstelling over het verlangen bemind te worden en alles wat er mis gaat in de liefde. Vier jongeren op het strand, in de disco, de bios of alleen op hun kamer. Een voorstelling met veel muziek en dans. Om verliefd bij te worden of te blijven. De Grens startte met het interviewen van jongeren over hun bloopers en successen in het versieren en ging van daaruit improviseren. Het resultaat is een dynamische, ontroerende reportage met muziek en diabeelden, live gemixt door een deejee en een peejee.

Blauwe Zaal, Voorheen O42
Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: fl 12,50

Donderdag 8 juni
Muziek: DVJ Eboman supported by DJ's Phonky + FFF
Kleine Zaal: The Texas Chainsaw Massacre & DJ Frankie D
Vanavond in Roosje twee bijzondere versmeltingen tussen dance en beeldcultuur. Allereerst het huwelijk tussen horror-cult-classic The Texas Chainsaw Massacre en DJ Frankie D, de James Dean van de Nederlandse Dance. DJ Frankie D zorgt live voor een nieuwe soundtrack, met evenveel scherpe randen als de kettingzagen in de film.
Let op: dit deel van het programma begint stipt om 21.00u in de kleine zaal van Doornroosje; de ruimte is daar beperkt en vol=vol.
In de grote zaal presenteert Eboman zijn nieuwste project. Deze maker van dance-gerichte 'Sample Madness' - en daarmee onder andere winnaar van de NPS-Cultuurprijs - noemt zichzelf tegenwoordig DVJ: hij is DJ en VJ tegelijk. Daarbij remixt Ebo audiotracks met videobeelden tot een opwindend geheel zoals alleen hij dat kan. Van disco tot drum 'n bass, van Beastie Boys tot Britney Spears, alles wordt door Eboman gemixt tot een audiovisueel extravaganza met humor, schoonheid en uitgekiende precisie. DJ's Phonky en FFF zorgen voor en na Eboman voor meer nieuwerwets danswerk. Ze zijn gespecialiseerd in breakbeats, bigbeat, nu funk of hoe je het ook noemen wilt. Denk daarbij aan labels als FSUK, Marine Parade en aan acts als de Bassbin Twins: phat, phonky & wild!

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Doornroosje.

Doornroosje
Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: fl 17,50

Vrijdag 9 juni
Higher Sounds: Dubbel De Vijf

Higher Sounds is de wekelijkse 'progressive dance night' van Diogenes. Tweemaandelijks krijgt De Vijf hierbij in de kelder de ruimte voor hun undergroundparties. Speciaal voor Het Kriebelt gaan ze vanavond extra groot en extra speciaal.
De Vijf is een Nijmeegs collectief van kunstenaars en dj's, dat feesten organiseert temidden van een decoratief en kunstzinnig decor. Op de Nu Skool vloer (bovenzaal): Paul Arnold, Loes Lee & Peter Meneater. Arnold is een van de hipste dj's van Engeland, heeft zijn eigen dance-night Chew The Fat in de Londense club The Bug Bar en is labelbaas van het legendarische drum 'n basslabel Certificate 18. Lee en Meneater (Djax) zijn de huisdj's van de Vijf, draaien hun vaste avonden in Londonse clubs en in de Eindhovense Effenaar en hebben bovendien hun eigen radioshow in Engeland. In de kelder wordt vanavond hip-hop en funk gedraaid. Met een absolute première: The Unexpected, gevormd door Gumshoe (Funky Essence, The Proov), muzikanten van het conservatorium en de beste Arnhemse dj's. Afsluiter zijn als vanouds De Gemene Mixmeesters. Ze hebben de breedste platenkast van Utrecht, hun eigen avond in Ekko, regelmatige uitstapjes naar clubs als De Melkweg en een dj-abonnement op Lowlands. Drie dagen na Dubbel De Vijf staan de Gemene Mixmeesters op Pinkpop. In Diogenes testen ze alvast hun funk en hiphop op de draaibaarheidsfactor.

Diogenes
Aanvang: 23.00 uur
Entree: fl 7,50

De makers

Diogenes
Diogenes is een cultureel podium en danscafé dat een breed programma biedt bestaande uit onder andere live-muziek, cabaret, literatuur, films, feesten en underground dance-nights.

Cultuur op de Campus
Cultuur op de Campus programmeert cultuur op de campus van de KUN, met als centrum het Cultuur Café. De programma's variëren van muziek tot theater, van discussies tot dans, van cabaret tot film, van lezingen tot exposities en van feesten tot festivals.

www.hetkriebelt.nl
Voor het eerst heeft Het Kriebelt een eigen domeinnaam. Op de site zijn onder andere het volledige programma, foto's van Het Kriebelt 2000 en de proza en poëzie van de literaire avond te vinden. En natuurlijk kan iedereen reageren op het programma.

Reserveringen

-Voor programma's in Diogenes: maandag t/m vrijdag, van 12.00 tot 18.00 uur (024) 360 48 42

-Voor programma in Doornroosje (024) 355 98 87
-Voor films: Cinemariënburg (024) 360 83 23

-Voor theater in de Blauwe Zaal van Voorheen O42: Cultuur op de Campus (024) 361 59 08

-Voor de gratis programma's kan niet gereserveerd worden
Locaties
Diogenes: Van Schaek Mathonsingel 10, Nijmegen
Cultuur Café en Collegezalencomplex KUN: Mercatorpad 1, Nijmegen Erasmushal KUN: Erasmusgebouw, Erasmusplein 1, Nijmegen Fontein KUN: Erasmusplein 1, Nijmegen
Cinemariënburg: Mariënburg 61, Nijmegen
Doornroosje: Groenewoudseweg 322, Nijmegen
Blauwe Zaal Voorheen O42: Oranjesingel 42, Nijmegen
Colofon

Programmablad
Kees Elands, Navid Nuur (lay-out), Daphne Broers, Maaike Smit, Frank Verberne (redactie), drukkerij IKEN (druk)
Website
Niel van der Ploeg, B@s Vissers, Frans Wijtmans
Decoratie
Martha Janssen, Daphne van Strien, De Vijf
Programma en organisatie
Cultuur op de Campus: Jeroen Buys, Richard van Galen, Michiel Maasen, Sandra Murmans,
Remco van de Pas, Jolien Schure, Maaike Smit, Diogenes: Kees Elands, Junior Gelissen, Edwin Haast, Beatrijs de Lange, Els Peters, Daphne van Strien, Frank Verberne
Algemeen coördinator: Jeroen ten Brink
Met dank aan
Susan Gerrits, Lydie klein Gunnewick (Cinemariënburg), Ger Laning (Doornroosje), Piet-Hein Peeters (Voorheen O42), Pim Franssen, Joost Heijthuijsen
Verder dank aan alle niet genoemden die Het Kriebelt 2000 mede mogelijk hebben gemaakt!

Het Kriebelt 2000 was niet mogelijk geweest zonder de steun van: Anjerfonds Gelderland - Stichting Nijmeegs Universitair Fonds - Hogeschool Arnhem Nijmegen - Gemeente Nijmegen - Combi Verweij - Provincie Gelderland


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Studenten Programmerings Commissie
post Postbus 9103
6500 HD Nijmegen
bel/fax 024-3612823
mail (SPC@student.kun.nl)
kijk www.cultuuropdecampus.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...