Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale persreizen Maison de la France

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 30 MEI 2000

Internationale persreizen Maison de la France

In het kader van diverse publiciteitscampagnes organiseert het hoofdkantoor van Maison de la France in Parijs in samenwerking met een aantal Franse regio's een elftal internationale persreizen in de maanden juni en juli. Deze reizen staan los van de groepspersreizen die Maison de la France Amsterdam reeds voor de Nederlandse pers organiseert.

Hoofdkantoor en gastregio's nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit aan één of meer van deze reizen deel te nemen. De reizen staan open voor iedere journalist in dienst van een medium en voor freelancers die minimaal één publicatie kunnen garanderen.

Deelnemen aan een internationale groepsreis met Maison de la France houdt in dat u met een internationale groep journalisten op stap gaat (maximaal 10 journalisten per reis). Ter plaatse wordt u begeleid door vertegenwoordigers van (regionale) VVV-kantoren. Ook zal er een begeleider namens Maison de la France Parijs meegaan. De reis geschiedt, afhankelijk van de reisduur, per vliegtuig of per trein.

Graag vernemen wij zo spoedig mogelijk van u naar welke reis of reizen uw interesse uitgaat. Wij maken u erop attent dat, gezien het korte tijdsbestek, Maison de la France de aanmeldingen in volgorde van binnenkomst zal behandelen. Indien er meer gegadigden voor een reis zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, behoudt Maison de la France zich het recht voor de selectie te maken. U ontvangt in ieder geval zo spoedig mogelijk een bevestiging van uw deelname.

Voor informatie en/of aanmelding:

Persafdeling Maison de La France
Ciska Béquet-de Best en Anne-Marie Blomesath
Tel.direct: 020 - 6202150
fax.direct:020 - 6203339
e-mail:(pers@fransverkeersbureau.nl)

Regio-Data

Th
Thema

Pays de la Loire

(Loire Atlantique - Vendée)

v


5-8 juni

"
Thalassotherapie".

De zee is een bron van vele weldaden; daar waren de Grieken en Romeinen reeds van overtuigd. Thalassotherapie is een therapie die gebruik maakt van de onuitputtelijke geneeskracht van zeewater; een ultieme manier van ontspannen en de tijd nemen voor jezelf. Tijdens deze reis maakt u kennis met de thalassotherapie-centra van Pornic en St. Jean de Monts en bezoekt u o.a. de attractie 'Escal'Atlantique' (een gereconstrueerd cruiseschip uit de 19e eeuw in de haven van St. Nazaire) en het Grieks aandoende eiland Noirmoutier.

Bretagne & Pays de la Loire (Morbihan - Loire Atlantique)

v


14-17 juni

"Strand- en watersportactiviteiten"

Vanzelfsprekend leent de gehele Franse Atlantische Kust zich voor allerhande strand- en watersportactiviteiten. Tijdens deze reis maakt u kennis met de schitterende, gevarieerde stranden van de departementen Morbihan en Loire Atlantique, met de eilandjes in de Golfe du Morbihan en met de watersportmogelijkheden die deze departementen bieden. Ook tijdens deze reis krijgt u de gelegenheid om de bijzondere attractie Escal'Atlantique" in de haven van St. Nazaire " te bezoeken. Het gaat hier om een spectaculaire reconstructie van een oceaanstomer uit de vorige eeuw.

Poitou-Charentes & Pays de la Loire (Charente Maritime - Vendée)

v


14-17 juni

"Ecosystemen en vogels"

Tijdens deze reis maakt u kennis met de enorme variëteit in flora en fauna in de departementen Charente Maritime en Vendée. U bezoekt de eilanden 'île d'Yeu', 'île d'Oléron' en 'île de Ré', het moerasgebied 'Le Marais Poitevin', de zoutpannen en het ecomuseum van Loix-en-Ré, het regionaal natuurpark 'Moeze', een oesterkwekerij en de aantrekkelijke stad La Rochelle.

Aquitaine
v


29 juni-3 juli

"Bordeaux fète le vin"

De geschiedenis en de cultuur van Bordeaux en omgeving zijn onlosmakelijk verbonden met de historie van wijn. Van 30 juni tot en met 2 juli zullen de kades langs de rivier de Garonne in Bordeaux in het kader van de expositie 'Bordeaux fête le vin' worden omgedoopt tot 'Les quais du Vin et du Terroir'. Deelnemers aan deze reis zullen kennismaken met alle ins en outs van de wijnbouw in deze regio, de prachtige stad Bordeaux, het wijnstadje St. Emillion (door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst), de kust van de 'Côte d'Argent', de 'affocionados' (gevechten tussen koeien uit het departement 'Les Landes') en vanzelfsprekend de uitstekende Bordeaux-wijnen.

Riviera

v


7-9 juli

"Barokfestival 'Les Baroquiales'"

In het achterland van Nice en Monaco, vlakbij de Italiaanse grens, liggen hoog in de bergen de valleien van Roya en Bevera. Van 1 tot 9 juli wordt in deze historische omgeving in de plaatsen La Brigue, Sospel en Breil het festival van de Barokmuziek, 'Les Baroquiales' gehouden. Voor specifieke informatie omtrent het programma kunt u met Maison de la France contact opnemen.

Aquitaine

(Périgord)

v


23-27 juli

"20.000 jaar historie in de Périgord"

De valleien van de Vézère en de Dordogne (Périgord) werden reeds in de prehistorie bewoond. Diverse grotten getuigen hier nog van. Naast een interessante geschiedenis heeft de Périgord de vakantieganger ook op het gebied van natuurschoon en sportieve activiteiten veel te bieden. Tijdens deze reis maakt u kennis met de gastronomie en het prehistorisch verleden van de regio, gaat u wandelen en kanoën en zult u een concert bijwonen in het kader van het 'Festival du Périgord Noir'.

Languedoc

-Roussillon

v


21-24 juni

"Een regio met vele gezichten"

Deelnemers aan deze reis worden getrakteerd op schitterend natuurschoon, interessante historische bezienswaardigheden en heerlijke wijnen. Op het programma staan de Gorges du Tarn en de plaats Mende in het departement Lozère, het Nationaal Park van de Cevennen, de wijnstreek Les Corbières en de Katharencitadel 'Quéribus' in het departement Aude, en tenslotte de wijnstreken, het prehistorisch museum in Tautavel en de Catalaanse stad Perpignan in het departement Pyrénées Orientales.

Limousin

v


28 juni - 1 juli
"Onthaasten in de Limousin"

In de Limousin komt u helemaal tot rust. Hier neemt men nog de tijd om te leven en te genieten van de ongerepte natuur. Tijdens deze persreis staan de volgende bezoeken op het programma: het 'Centre d'Art Contemporain' op het eiland Vassivière, het ecomuseum 'Cité des Insectes', het 12e eeuwse monument 'La Commanderie de Pallier', de porseleinstad Limoges (hoofdstad van de Limousin), de plaats Beaulieu-sur-Dordogne (bekend om de Romaanse kerk) en het Middeleeuwse plaatsje Collonges la Rouge. Ook gaat u een unieke tocht maken over de rivier de Dordogne met een authentiek transportschip ('gabare').

Rhône-Alpes, Provence-
Alpes-Côte d'Azur, Riviera v

1- 6 juli

"La Route de la Grande Traversée des Alpes"

'La Route des Grandes Alpes' is een route die al sinds 1909 bestaat en die loopt van het Meer van Genève in het noorden tot de Middellandse Zee (Sospel) in het zuiden. De route voert dwars door de Alpen over de mooiste passen, waar u kunt genieten van spectaculaire uitzichten en schitterend natuurschoon. Tijdens deze reis zal het traject worden afgelegd in oldtimers; een bijzondere manier om kennis te maken met deze bijzondere route!

Lorraine
(Lotharingen)
v

3 - 6 juli

Thema van de reis momenteel nog niet bekend.
Geïnteresseerden zullen in week 22 door Maison de la France op de hoogte worden gebracht van het definitieve programma.
Midi-Pyrénées
v

10 - 13 juli

Thema van de reis momenteel nog niet bekend.
Geïnteresseerden zullen in week 22 door Maison de la France op de hoogte worden gebracht van het definitieve programma.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...