Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale persreizen Maison de la France

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 30 MEI 2000

Internationale persreizen Maison de la France

In het kader van diverse publiciteitscampagnes organiseert het hoofdkantoor van Maison de la France in Parijs in samenwerking met een aantal Franse regio's een elftal internationale persreizen in de maanden juni en juli. Deze reizen staan los van de groepspersreizen die Maison de la France Amsterdam reeds voor de Nederlandse pers organiseert.

Hoofdkantoor en gastregio's nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit aan één of meer van deze reizen deel te nemen. De reizen staan open voor iedere journalist in dienst van een medium en voor freelancers die minimaal één publicatie kunnen garanderen.

Deelnemen aan een internationale groepsreis met Maison de la France houdt in dat u met een internationale groep journalisten op stap gaat (maximaal 10 journalisten per reis). Ter plaatse wordt u begeleid door vertegenwoordigers van (regionale) VVV-kantoren. Ook zal er een begeleider namens Maison de la France Parijs meegaan. De reis geschiedt, afhankelijk van de reisduur, per vliegtuig of per trein.

Graag vernemen wij zo spoedig mogelijk van u naar welke reis of reizen uw interesse uitgaat. Wij maken u erop attent dat, gezien het korte tijdsbestek, Maison de la France de aanmeldingen in volgorde van binnenkomst zal behandelen. Indien er meer gegadigden voor een reis zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, behoudt Maison de la France zich het recht voor de selectie te maken. U ontvangt in ieder geval zo spoedig mogelijk een bevestiging van uw deelname.

Voor informatie en/of aanmelding:

Persafdeling Maison de La France
Ciska Béquet-de Best en Anne-Marie Blomesath
Tel.direct: 020 - 6202150
fax.direct:020 - 6203339
e-mail:(pers@fransverkeersbureau.nl)

Regio-Data

Th
Thema

Pays de la Loire

(Loire Atlantique - Vendée)

v


5-8 juni

"
Thalassotherapie".

De zee is een bron van vele weldaden; daar waren de Grieken en Romeinen reeds van overtuigd. Thalassotherapie is een therapie die gebruik maakt van de onuitputtelijke geneeskracht van zeewater; een ultieme manier van ontspannen en de tijd nemen voor jezelf. Tijdens deze reis maakt u kennis met de thalassotherapie-centra van Pornic en St. Jean de Monts en bezoekt u o.a. de attractie 'Escal'Atlantique' (een gereconstrueerd cruiseschip uit de 19e eeuw in de haven van St. Nazaire) en het Grieks aandoende eiland Noirmoutier.

Bretagne & Pays de la Loire (Morbihan - Loire Atlantique)

v


14-17 juni

"Strand- en watersportactiviteiten"

Vanzelfsprekend leent de gehele Franse Atlantische Kust zich voor allerhande strand- en watersportactiviteiten. Tijdens deze reis maakt u kennis met de schitterende, gevarieerde stranden van de departementen Morbihan en Loire Atlantique, met de eilandjes in de Golfe du Morbihan en met de watersportmogelijkheden die deze departementen bieden. Ook tijdens deze reis krijgt u de gelegenheid om de bijzondere attractie Escal'Atlantique" in de haven van St. Nazaire " te bezoeken. Het gaat hier om een spectaculaire reconstructie van een oceaanstomer uit de vorige eeuw.

Poitou-Charentes & Pays de la Loire (Charente Maritime - Vendée)

v


14-17 juni

"Ecosystemen en vogels"

Tijdens deze reis maakt u kennis met de enorme variëteit in flora en fauna in de departementen Charente Maritime en Vendée. U bezoekt de eilanden 'île d'Yeu', 'île d'Oléron' en 'île de Ré', het moerasgebied 'Le Marais Poitevin', de zoutpannen en het ecomuseum van Loix-en-Ré, het regionaal natuurpark 'Moeze', een oesterkwekerij en de aantrekkelijke stad La Rochelle.

Aquitaine
v


29 juni-3 juli

"Bordeaux fète le vin"

De geschiedenis en de cultuur van Bordeaux en omgeving zijn onlosmakelijk verbonden met de historie van wijn. Van 30 juni tot en met 2 juli zullen de kades langs de rivier de Garonne in Bordeaux in het kader van de expositie 'Bordeaux fête le vin' worden omgedoopt tot 'Les quais du Vin et du Terroir'. Deelnemers aan deze reis zullen kennismaken met alle ins en outs van de wijnbouw in deze regio, de prachtige stad Bordeaux, het wijnstadje St. Emillion (door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst), de kust van de 'Côte d'Argent', de 'affocionados' (gevechten tussen koeien uit het departement 'Les Landes') en vanzelfsprekend de uitstekende Bordeaux-wijnen.

Riviera

v


7-9 juli

"Barokfestival 'Les Baroquiales'"

In het achterland van Nice en Monaco, vlakbij de Italiaanse grens, liggen hoog in de bergen de valleien van Roya en Bevera. Van 1 tot 9 juli wordt in deze historische omgeving in de plaatsen La Brigue, Sospel en Breil het festival van de Barokmuziek, 'Les Baroquiales' gehouden. Voor specifieke informatie omtrent het programma kunt u met Maison de la France contact opnemen.

Aquitaine

(Périgord)

v


23-27 juli

"20.000 jaar historie in de Périgord"

De valleien van de Vézère en de Dordogne (Périgord) werden reeds in de prehistorie bewoond. Diverse grotten getuigen hier nog van. Naast een interessante geschiedenis heeft de Périgord de vakantieganger ook op het gebied van natuurschoon en sportieve activiteiten veel te bieden. Tijdens deze reis maakt u kennis met de gastronomie en het prehistorisch verleden van de regio, gaat u wandelen en kanoën en zult u een concert bijwonen in het kader van het 'Festival du Périgord Noir'.

Languedoc

-Roussillon

v


21-24 juni

"Een regio met vele gezichten"

Deelnemers aan deze reis worden getrakteerd op schitterend natuurschoon, interessante historische bezienswaardigheden en heerlijke wijnen. Op het programma staan de Gorges du Tarn en de plaats Mende in het departement Lozère, het Nationaal Park van de Cevennen, de wijnstreek Les Corbières en de Katharencitadel 'Quéribus' in het departement Aude, en tenslotte de wijnstreken, het prehistorisch museum in Tautavel en de Catalaanse stad Perpignan in het departement Pyrénées Orientales.

Limousin

v


28 juni - 1 juli
"Onthaasten in de Limousin"

In de Limousin komt u helemaal tot rust. Hier neemt men nog de tijd om te leven en te genieten van de ongerepte natuur. Tijdens deze persreis staan de volgende bezoeken op het programma: het 'Centre d'Art Contemporain' op het eiland Vassivière, het ecomuseum 'Cité des Insectes', het 12e eeuwse monument 'La Commanderie de Pallier', de porseleinstad Limoges (hoofdstad van de Limousin), de plaats Beaulieu-sur-Dordogne (bekend om de Romaanse kerk) en het Middeleeuwse plaatsje Collonges la Rouge. Ook gaat u een unieke tocht maken over de rivier de Dordogne met een authentiek transportschip ('gabare').

Rhône-Alpes, Provence-
Alpes-Côte d'Azur, Riviera v

1- 6 juli

"La Route de la Grande Traversée des Alpes"

'La Route des Grandes Alpes' is een route die al sinds 1909 bestaat en die loopt van het Meer van Genève in het noorden tot de Middellandse Zee (Sospel) in het zuiden. De route voert dwars door de Alpen over de mooiste passen, waar u kunt genieten van spectaculaire uitzichten en schitterend natuurschoon. Tijdens deze reis zal het traject worden afgelegd in oldtimers; een bijzondere manier om kennis te maken met deze bijzondere route!

Lorraine
(Lotharingen)
v

3 - 6 juli

Thema van de reis momenteel nog niet bekend.
Geïnteresseerden zullen in week 22 door Maison de la France op de hoogte worden gebracht van het definitieve programma.
Midi-Pyrénées
v

10 - 13 juli

Thema van de reis momenteel nog niet bekend.
Geïnteresseerden zullen in week 22 door Maison de la France op de hoogte worden gebracht van het definitieve programma.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie