Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking nationale Blauwe Vlag in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Uitreiking nationale Blauwe Vlag in Den Helder

Datum: 29 mei 2000

Maandag 5 juni aanstaande vindt in Fort Kijkduin de officiële landelijke uitreiking van de Blauwe Vlag plaats. Het programma start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Tijdens deze officiële plechtigheid, die alleen voor genodigden toegankelijk is, ontvangen de deelnemers aan de Blauwe Vlag Campagne hun Blauwe Vlag. Zij ontvangen de Vlag alleen indien zij aan de gestelde kwaliteitseisen hebben voldaan. De uitreiking wordt georganiseerd door de ANWB en de gemeente Den Helder.

De Blauwe Vlag is een internationale milieu-onderscheiding. Het is een initiatief van de FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe), een onafhankelijk Europees netwerk van organisaties die zich inspannen op het gebied van milieu- en natuurvoorlichting. Doel van de "Blauwe Vlag Campagne" is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

De Blauwe Vlag wordt telkens voor slechts één jaar aan stranden en jachthavens toegekend die aan de campagne meedoen en aangetoond hebben veilig en schoon te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie