Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over criteria bij verlengingsverzoeken

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen05.006 vragenformulier 5 juni 2000


2990011830

Vragen van het lid Halsema (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Justitie over criteria bij verlengingsverzoeken. (Ingezonden 5 juni
2000)


1

Is het waar dat momenteel nog steeds niet-tijdig ingediende vragen om voortgezette toelating worden afgewezen indien de niet-tijdigheid niet verschoonbaar is? Zo ja, is dit de landelijke praktijk en gebeurt dit zowel bij de aanvraag om verlenging als bij het bezwaarschrift tegen een afwijzing van een verlengingsverzoek?


2

Acht u deze praktijk in overeenstemming met uw beleidsvoornemens van
31 januari jl. en de consensus die de Kamer op 29 maart jl. 1) daarover uitsprak om het mvv-vereiste niet langer tegen te werpen als een niet-tijdig ingediend verlengingsverzoek toch binnen een redelijke termijn is gedaan?


3

Met ingang van welke datum acht u dit nieuwe beleid van toepassing? Deelt u de mening dat dit ook behoort te gelden voor de verlengingsverzoeken die nu in behandeling zijn?


4

Bent u zich bewust van de gevolgen van de afwijzingen dan wel het uitblijven van beslissingen voor de vreemdeling, met name nu deze als gevolg van de Koppelingswet tijdens de procedure van voorzieningen is uitgesloten?


5

Bent u bereid om zo spoedig mogelijk de uitvoerende diensten te instrueren over het nieuwe criterium bij verlengingsverzoeken, zodat alle lopende aanvragen zo snel mogelijk conform het nieuw beleid kunnen worden afgehandeld? Zo neen, waarom niet?

Kamerstuk 19 637, nr. 522.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie