Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot maandagmiddag 16.00 uur
16:09 maandag 5 juni 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216


*

Inbraken in autos in het weekeinde

DRENTHE In Emmen werd gistermiddag aan de Ermerweg bij het Noordbragerbos ingebroken in een auto. Het rechterportierraam was ingeslagen en uit de auto werd een rijbewijs, kentekenbewijs, een paspoort, een zonnebril en wat andere bescheiden gestolen. Aan de Rolderbrink werd van een auto ook het rechterportierraam ingeslagen en werd de radardetector gestolen.

In Assen aan de Hertenkamp werd ook een radardetector uit een auto gestolen. Ook hier was een raam ingeslagen.
Op een parkeerplaats aan de Dr. A.F. Philipsweg in Assen werd van een auto een raam ingeslagen en gingen de dieven aan de haal met de radardetector.
Aan de Vechtstraat werd een auto opengemaakt, zonder dat er schade ontstond. De buit bestond ook hier uit de radardetector. Aan het Peelo werd op een parkeerplaats gistermiddag een ruit van een auto ingeslagen en de radardetector gestolen

In Drijber aan het Drijber werd afgelopen nacht bij een woning in twee autos ingebroken. Van 1 auto was een ruit in geslagen en een radardetector en een GSM gestolen. Bij de andere auto was geen braakschade, maar hieruit was de radio/cd-speler en een draagbare telefoon gestolen


*

Inbraken in bedrijven

EMMER COMPASCUUM Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een pand aan de Spoel. De toegangsdeur van een bedrijf werd geforceerd en alle bedrijven die in dit pand gevestigd zijn, zijn doorzocht. Daarbij werden alle deuren die op slot waren, geforceerd, alsmede diverse kasten en bureaulades. Uit een paar geldkistjes is geld verdwenen. Het is niet duidelijk hoeveel. Vandaag zal nader bezien moeten worden wat er precies weg is.

ASSEN Bij een bedrijf aan de Dennenweg is het afgelopen weekeinde ingebroken. De daders verschaften zich de toegang door het forceren van een raam. Gestolen werden een computer en een printer. De totale schade is nog niet bekend.

EMMEN Tussen zaterdagmiddag en vanmorgen is er een grote hoeveelheid aluminium gestolen bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat. De daders hadden het toegangshek geforceerd om op het terrein te komen. Vanmorgen bleek dat de partij aluminium van ongeveer 8000 kg, bestaande uit zogenaamde plankprofielen, verdwenen was. Gezien de grote hoeveelheid, moeten de daders gebruik gemaakt hebben van een vrachtauto. De waarde van het aluminium wordt geschat op ongeveer f 80.000,-- gulden.


*

Vernieling autos

RODEN In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Bernhardpassage een auto vernield. Gezien de beschadigingen hebben enkele vandalen op de auto staan dansen. De schade wordt geschat op ongeveer f 5000,-- gulden.

COEVORDEN Afgelopen weekeinde en wel vermoedelijk vrijdagnacht, zijn aan de Stationsstraat 3 autos bekrast met en scherp voorwerp. De schade aan de 3 autos wordt geschat op ongeveer f 6000,-- gulden.


*

Auto tegen boom

ELIM Vanmorgen is een 35-jarige inwoonster van Elim, met haar auto op de Carstensdijk tegen een boom gebotst en daarbij lichtgewond geraakt. Zij reed over de Carstensdijk en voor haar reden nog twee autos. Zij merkte te laat dat deze twee afremden en om deze te ontwijken stuurde ze naar links. Daarbij verloor ze de macht over het stuur en raakte aan de linkerzijde van de weg twee bomen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Haar auto was onherstelbaar beschadigd.


*

Onder invloed

ZUIDWOLDE Net na de middag werd op de A28 ter hoogte van het tankstation bij Zuidwolde, een auto aangetroffen waarvan de bestuurder, volgens enkele meldingen, onder invloed zou zijn. Bij de blaastest op straat bleek dat de bestuurder, een 64-jarige inwoner van Genderen, teveel alcohol genuttigd had. De ademanalyse aan het bureau gaf een promillage van 1.15. Met een rijverbod van 5 uur en dagvaarding mocht de man na verhoor het bureau verlaten.


*

Winkeldief

NIEUW RODEN Vanmiddag werd een 27-jarige inwoner van Roden betrapt op het stelen van een T-shirt ter waarde van f 25,--. De verdachte had het shirt onder zijn jas gestopt en zo langs de kassa gelopen. Hij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor mocht de man, met een dagvaarding op zak, het bureau verlaten.


*

Inbraak in winkel

MEPPEL Vandaag tussen 12.30 en 13.30 uur is er ingebroken in een winkel aan het Slotplantsoen. Via een wc-raampje wist men in de zaak te komen. In het kantoor gedeelte werden alle kasten en bureaus geheel doorzocht. Vermist wordt een portefeuille met een paar duizend gulden. Vanmiddag zal gekeken worden of er nog meer weg is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie