Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie nieuwe burgemeester van Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk


ers- en Nieuwsberichten...
Installatie nieuwe burgemeester van Rijswijk

Rijswijk, 24 mei 2000

Op maandag 5 juni aanstaande zal mevrouw G.W. van der Wel-Markerink worden geïnstalleerd als burgemeester van Rijswijk. Ter gelegenheid hiervan zal op deze dag van 17.00 tot 18.30 uur een receptie plaatsvinden in de hal en trouwzalen van het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk.
Iedere inwoner van Rijswijk is van harte uitgenodigd om tijdens deze receptie kennis te maken met de nieuwe burgemeester.
Op maandag 5 juni komt mevrouw Van der Wel om 14.00 uur aan bij de Geestbrug op de grens van Voorburg en Rijswijk. Het college van burgemeester en wethouders en de leden van de gemeenteraad zullen de nieuwe burgemeester hier verwelkomen. Per rondvaartboot wordt vanaf de Cromvlietkade koers gezet richting het gemeentehuis. Ter hoogte van de Limpergstraat wordt aangemeerd en van vervoermiddel gewisseld. Per bus wordt de tocht vervolgd. Over de Burgemeester Elsenlaan wordt mevrouw Van der Wel vervoerd naar het gemeentehuis. Zij wordt hier verwacht omstreeks 15.00 uur.
Na een korte pauze, zullen de genodigden voor de officiële installatievergadering worden ontvangen in het stadhuis. Om 16.00 uur vangt de speciale raadsvergadering aan waarin mw. Van der Wel zal worden geïnstalleerd tot burgemeester van Rijswijk. Deze bijeenkomst is gelet op het beperkte aantal zitplaatsen alleen toegankelijk voor genodigden. De plaatselijke omroep (SOR) zal in een rechtstreekse radio-uitzending verslag doen van de installatieplechtigheid. De uitzending is te beluisteren op de kabel FM 92,9 MHz. En in de ether FM 105.9 MHz.
Naar verwachting zal deze bijzondere raadsvergadering omstreeks 17.00 uur worden beëindigd, waarna direct de officiële receptie voor alle genodigden en voor alle inwoners van Rijswijk aanvangt. Tijdens deze receptie kan kennis worden gemaakt met de nieuwe burgemeester. Uiteraard zal mevrouw Van der Wel in de weken en maanden na de installatie zich in een intensief inwerkprogramma begeven om nader kennis te maken met de diverse facetten van de Rijswijkse samenleving.


Afdeling Bestuursondersteuning en Voorlichting. © 1997 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie