Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Economische groei weer hoog

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Economische groei weer hoog

De betrekkelijk sterke groei van de Nederlandse economie houdt voorlopig aan. In het eerste kwartaal van dit jaar is het volume van het bruto binnenlands product 4,2% groter dan in het eerste kwartaal van 1999.

Het volume van de goederenproductie groeide het eerste kwartaal met 4,4%. De commerciële en niet commerciële dienstverlening namen toe met respectievelijk 4,9% en 2,0%. Deze groeicijfers zijn iets lager dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. De ontwikkeling in de commerciële dienstverlening lijkt zich te stabiliseren op iets lager niveau dan dat van 1998. De groei bij de goederenproducenten is echter veel sterker dan in het eerste halfjaar van 1999.

Bruto binnenlands product (volume) kwartaalmutaties t.o.v. vorig jaar

De bestedingen stijgen het eerste kwartaal van dit jaar minder het kwartaal ervoor. Dit geldt vooral voor de overheidsconsumptie en de investeringen in vaste activa door bedrijven. Dit komt vooral door incidentele oorzaken zoals de oplevering van grote projecten. Zonder deze invloeden is de investeringsgroei in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer gelijk aan die in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Martin Mellens

Bron: CBS, Conjunctuurbericht mei 2000

Voor meer informatie: (infopcr@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2000 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 05 juni 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie