Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 5 juni 2000

Mishandeling Noordwijk
Een 21-jarige Katwijker werd zaterdagmorgen 3 juni rond 1.30 uur mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan de Grent. De jongeman kreeg op de dansvloer onenigheid met een nog onbekende jongeman. Daarop volgde enkele klappen waarbij de Katwijker een flinke jaap in zijn neus, een kneuzing aan een oog en beschadigde hoektanden opliep. De Katwijker is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het LUMC. De onbekende jongeman verdween in de drukte.
Mishandeling Noordwijk
De politie hield zaterdagmorgen 3 juni rond 01.50 uur bij een uitgaangsgelegenheid aan de Grent een 20-jarige Amsterdammer aan die ervan wordt verdacht een 17-jarige Katwijker te hebben mishandeld. Een ruzie die onstond naar aanleiding van het vragen van een sigaret aan een meisje zou ten grondslag leggen aan de mishandeling. De Katwijker liep een wondje boven het oog op. De Amsterdammer is ingesloten.
Onder invloed Noordwijk
Zaterdagavond 3 juni rond 20.15 uur trof de politie op de Provincialeweg N206 een automobilist aan die wat al te diep in het glaasje had gekeken. De 51-jarige Katwijker kwam tot een promillage van 1.70. Naast een rijverbod van acht uur kreeg de Katwijker ook een proces-verbaal.
Auto te water Voorhout
Doordat een 42-jarige automobilist uit Valkenburg een epileptische aanval kreeg, reed hij met zijn auto in het water langs de Leidsevaart. Het ongeval speelde zich zondagmorgen 4 juni rond 00.15 uur af. Nadat de man met zijn auto te water was gereden kwam hij weer snel bij zijn positieven en wist zelf uit de auto te komen. Het inmiddels gearriveerde duikteam van de brandweer behoefde niet in actie te komen. In verband met de takelwerkzaamheden is de Leidsevaart tot ongeveer 01.00 uur voor het verkeer afgesloten geweest.
Mishandeling na weigering toegang uitgaansgelegenheid Noordwijk Twee uitsmijters/portiers van een uitgaansgelegenheid aan de Grent zouden verantwoordelijk zijn voor de mishandeling tegen twee potentiële bezoekers. Het feit speelde zich zondagmorgen rond 00.15 uur af. De twee bezoekers, een 18 en 17-Noordwijker, kregen van de uitsmijters/portiers te horen dat ze er niet in mochten. Daarop onstond een woordenwisseling waarna de klappen vielen. Zij deden vervolgens bij de politie aangifte. De politie onderzoekt de zaak.

Zonder rijbewijs rijden met drank op Noordwijk
Agenten zagen maandagmorgen 5 juni rond 02.00 uur dat een automobilist die reed met stadlichten op de Grent bijna een fietser omver reed. Na controle van de automobilist, een 18-jarige Voorhouter, bleek dat deze niet in het bezit was van een rijbewijs en de nodige alcohol tot zich had genomen. Een ademanalyse kwam tot een promillage van 1.90.
Mishandeling in het verkeer Ter Aar
Op de Korteraarseweg nabij een wegversmalling door een bruggetje in de weg, vond vrijdagavond 2 juni rond 19.30 uur, een mishandeling plaats van een 26-jarige automobilist uit Aarlanderveen en zijn vader die bij hem in de auto zat. De 38-jarige verdachte uit Aarlanderveen kon even later op de avond op de Dorpsstraat in Aarlanderveen worden aangehouden. Aanleiding tot de mishandeling vormde een meningsverschil over de vrije doorgang bij een wegversmalling, een bruggetje, in de weg. Daarbij raakten de voertuigen elkaar. De discussie die daarna ontstond ontaarde in een aantal klappen en stompen. De verdachte ging er daarna met z'n auto weer vandoor. Na verhoor aan het politiebureau is de verdachte weer heengezonden.
Motorfiets brandt uit Alphen a/d Rijn Door nog onbekende oorzaak brandde zaterdagmorgen 3 juni rond 03.30 uur een onbeheerde motorfiets geheel uit. De motor stond onder de luifel voor de winkel van een textielketen. De brandweer bestreed het vuur. De politie is op zoek naar de eigenaar van de motor.

Agressie in het verkeer Alphen a/d Rijn
Zaterdagavond 3 juni rond 19.45 uur ontstond op de kruising Bernhardlaan met de Hoflaan een conflict tussen twee automobilisten. Na vermeend voorrang draaide een 21-jarige Alphenaar zijn auto de Bernhardlaan op. Een 25-jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp moest daarop diep in de remmen. Deze wilde de Alphenaar op zijn gedrag aanspreken. Een achtervolging met herhaalde pogingen om hem aan te spreken eindigde op de Preludeweg. Een 27-jarige Amsterdammer die bij de Alphenaar in de auto zat liep vervolgens naar de auto van de Hazerswoudenaar, sloeg erop met een lege fles en met deze fles bedreigde hij ook de bestuurder. Deze reed daarop weer weg waarna hij het lege flesje tegen zijn auto geworpen kreeg. De Hazerswoudenaar schrok hier zo van dat hij pardoes tegen een boom reed. Daarop stapte hij uit en ging naar zijn belager. Over en weer vielen toen klappen. Omstanders wisten de vechtenden te scheiden. De politie hield de Amsterdammer aan.
Motorrijder onderuit Warmond
Een 46-jarige man uit Lisse is vrijdag 2 juni op de Herenweg in Warmond met de motorfiets onderuit gegaan. Tegen 13:00 uur is de man, die uit de richting van Warmond reed, door onbekende oorzaak komen te vallen. Met nekletsel is de Lissenaar door de ambulance naar het LUMC gebracht, echter de L:issenaar weigerde de medische behandeling. De politie heeft de man een ademtest afgenomen; 830 microgram; 1,80 promille, waarna hij is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Verkeersongeval Katwijk
Op de Binnensluis is vrijdagmiddag 2 juni 17:30 uur een ongeval gebeurd. Een 26-jarige Katwijker reed met de auto uit de richting van de Melkweg. Toen voor hem een auto remde voor een afslaande auto, was de Katwijker te laat. Bij de aanrijding die volgde, raakte de man gewond aan hoofd en borst. Voor medische behandeling is de man met de ambulance naar het LUMC gebracht.
Onder invloed Katwijk
De politie heeft zaterdag 3 juni 18:45 uur langs de Provinciale weg N206 een 50-jarige Katwijker aangehouden. De man bleek onder invloed zijn auto te besturen. De ademtest wees 960 microgram uit; 2,20 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Fietsongeval Leiderdorp
Op vrijdag 2 juni reed omstreeks 18.00 uur een 24-jarige fietser uit Leiderdorp over de Lennepdreef in de richting van het Staringpad. Een 78-jarige fietster uit Leiderdorp reed over het Staringpad in de richting van de Lennepdreef. De beide fietsers zagen elkaar niet aankomen, een aanrijding was het gevolg. De 78-jarige fietster is met heupletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.
Controle Roefofardensveen/Leiderdorp/Zoeterwoude Rijndijk/Dorp Op vrijdag 2 juni is er op verschillende plaatsen in Zoeterwoude Rijndijk, Zoeterwoude Dorp en Leiderdorp gecontroleerd op overlast door jeugd. In Zoeterwoude Rijndijk werden hangplekken aan de Oranjelaan, Kooikerspad, Johan Frisostraat bezocht. In Zoeterwoude Dorp het Herderstasjepad, in Roelofarendsveen het Sportpad en in Leiderdorp o.a. het Jachtslotpad, Brittenburg, Voortocht, Zomerkade. Waar nodig werd de jeugd aangesproken op hun gedrag.

Verkeersongeval Zoeterwoude Rijndijk
Op zaterdag 3 juni reden omstreeks 9.45 uur een 36-jarige motorrijder uit Zoeterwoude Rijndijk en een 39-jarige motorrijdster uit Zoeterwoude Rijndijk over de Burgemeester Smeetsweg in de richting van de kruising met de N11. Beide motorrijders wachtten tot het verkeerslicht groen werd en staken de kruising over. De 36-jarige motorrijder die voorop reed werd van links aangereden door een automobilist, die is doorgereden. De motorrijder liep hierbij letsel aan enkel en borst op. De politie is op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiderdorp: 071-5810101.
Mishandeling en in hulpeloze toestand achterlaten Leiden
Naar nu bekend is geworden, is op 1 juni jl, tussen 15.30 uur en 15.45 uur, nabij de Rembrandtbrug een 66-jarige vrouw ernstig mishandeld door een onbekende man, waarna zij in hulpeloze toestand werd achtergelaten. De vrouw wilde, komend vanaf het Galgewater, de Rembrandtbrug oplopen. Er kwam een man haar tegemoet, die links liep en de brug afliep. De vrouw stopte om de man doorgang te verlenen. De man duwde de vrouw met beide vuisten achterover, waarna zij tegen een passerende fietser aanviel. De verdachte is over de vrouw heengestapt en weggelopen in de richting van het Galgewater. Ook de fietser is doorgereden. De vrouw heeft aan de val verwondingen overgehouden aan het hoofd. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het LUMC. Daar moesten diverse hechtingen geplaatst worden voor twee hoofdwonden. De politie is op zoek naar getuigen van deze zaak. Het signalement van de verdachte luidt: man, 25-30 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, rond, bruin gezicht en bruine, wezenloze ogen. Hij had kort, zwart haar en droeg een opvallend geel jack. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden. Tel. 071-5258888.
Inbraken woning Leiden
Op 2 juni is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Korenbloem in Leiden. De glaslatten en een ruit werden uitgenomen, waarna de woning werd betreden. Het is nog onbekend wat is weggenomen. Ook werd aangifte gedaan van poging inbraak in een woning aan de Joop den Uijllaan. Hier werden gaatjes in een raamkozijn geboord om zodoende de vergrendeling van het uitzetraam te openen. Dit is niet gelukt, omdat er een extra beveiliging was aangebracht. Op de Blauwe Vogelweg is in twee woningen ingebroken, terwijl de bewoners op vakantie waren. Het is nog onbekend wat is weggenomen. Een raam naast de voordeur werd ingeslagen, waarna de woning werd betreden.
Mishandeling Leiden
Op vrijdag, 2 juni, tussen 00.00 uur en 00.30 uur is een 37-jarige Leiderdorper op de Sumatrabrug in elkaar geslagen door een aantal voor hem onbekende mannen. Er was geen enkele aanleiding voor het geweld. De man is over het gehele lichaam geslagen en geschopt. Toen hij overeind wilde komen, werd hij wederom door de daders geschopt en geslagen, totdat hij weer op de grond lag. Hierna zijn de daders in onbekende richting vertrokken. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen, omdat hij telkens flauw viel.
Straatroof Leiden
Een 24-jarige Leidenaar heeft op 2 juni aangifte gedaan van beroving van zijn CD-walkman, gepleegd die nacht, tussen 01.30 uur een 02.00 uur op de Doezastraat in Leiden. De man kwam die nacht ten val, waarschijnlijk door overmatig drankgebruik. Hij werd overeind geholpen door een onbekende, die hem vervolgens van zijn CD-walkman beroofde. Ook heeft het slachtoffer letsel bekomen, o.a. twee gebroken tanden en diverse schaafwonden. Onbekend is of dit letsel is veroorzaakt door de straatrover, omdat het slachtoffer zich nog weinig van het voorval kon herinneren.
Tasjesroof Leiden
Een 68-jarige vrouw is op 2 juni jl, omstreeks 17.30 uur op de Kennedylaan beroofd van haar tas. Tussen de Brahmslaan en de Schubertlaan werd de tas van haar arm getrokken. De verdachte ging er op de fiets vandoor in de richting van de Schubertlaan.
Aanrijding letsel Leiden
Op de kruising Levendaal / Sint Jorissteeg vond op 3 juni omstreeks 00.20 uur een aanrijding met letsel plaats tussen een bromfietser met achter op een passagier die geen helm droeg en een personenauto. De bromfietser, een 16 jarige Leidenaar, kwam uit de Sint Jorissteeg, negeerde het rode licht en reed de kruising op. De bestuurder van de auto, een 44-jarige Leiderdorper, kwam vanuit de richting Hoge Rijndijk, had groen licht, reed de kruising op en kon de bromfietser niet meer ontwijken. De bromfietsbestuurder liep letsel op aan de rug en de knie, maar kon na behandeling weer naar huis. Zijn passagier, een 14-jarige Leidenaar, liep ernstig letsel op: vermoedelijk een gebroken nekwervel, een kaakfractuur en een beenfractuur. De politie maakt proces-verbaal op.
Inbraak bedrijf met aanhouding van één dader Voorschoten
Op 4 juni, omstreeks 21.15 uur kwam een melding binnen dat was ingebroken in een bedrijf aan de Rouwkooplaan te Voorschoten. Na onderzoek bleek dat de inbraak echter nog niet gepleegd was, maar dat er voorbereidingshandelingen waren verricht om later de inbraak feitelijk te plegen. Zo was een telefoonkabel doorgesneden en een nooddeur geprepareerd. Een politieman heeft vervolgens post gevat in het pand. Een half uur later verschenen twee mannen in een voertuig. Zij stapten uit en gingen via de nooddeur het bedrijfspand binnen. De politieman maakte zich bekend en riep tegen de verdachten dat zij moesten blijven staan. Hierop liepen de verdachten op de agent af. Deze loste een waarschuwingsschot en riep assistentie op. De verdachten vluchtten weg. De omgeving werd afgezet en later werd, o.a. met behulp van een speurhond één van de verdachten aangetroffen op de Geestwoningpad in Voorschoten. Deze verdachte, een 27-jarige Delftenaar, is aangehouden. Van de andere verdachte ontbreekt nog ieder spoor. Van deze man is een summier signalement bekend: blanke man, ongeveer 25-30 jaar uit en had donkerblond, sluik haar. Hij droeg een jas tot op de heup en een lichte broek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Voorschoten, tel. 071-5258500.
Bromfiets in de brand Leiden
Een 18 jarige inwoner van Leiden heeft vrijdag 2 juni zijn bromfiets neergezet op de Beestenmarkt. Toen hij hem zaterdag 3 juni omstreeks 02.00 uur weer wilde ophalen bleek dat de bromfiets verplaatst was naar de Fokkestraat. Bovendien bleek dat zijn bromfiets totaal was afgebrand. Het vermoeden is dat men de benzine in de tank aangestoken heeft. De man heeft zaterdag in de loop van de morgen aangifte gedaan.
Woninginbraken Leiden
Zaterdag 3 juni is 's-morgens ingebroken in een woning aan de Boerhaavelaan. De bewoonster had de deur van haar woning dichtgetrokken maar niet afgesloten. Toen zij omstreeks 07.00 uur beneden kwam zag zij dat haar portemonnee gestolen was. Bovendien was er in lades van kasten gesnuffeld. De vrouw heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan. Zaterdag is ook ingebroken in een woning aan de Saffierstraat. Hier werd tussen 09.00 en 14.30 uur een ruit uit de deur genomen. Vervolgens heeft men een cd-speler gestolen. Diezelfde dag is ook nog ingebroken in twee flatwoningen aan de Arendshorst. De deuren werden opengebroken en de woningen werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.
Diefstal telefoon Leiden
Van een 18 jarige Leidenaar is vrijdag 2 juni omstreeks 02.00 uur de portemonnee gestolen. De man liep in het Plantsoen toen een onbekende man hem aansprak. Deze eiste dat de Leidenaar hem iets van waarde zou geven. De Leidenaar koos eieren voor zijn geld en gaf hem zijn portemonnee. De onbekende man verdween via een zijstraatje.
Aanrijding met letsel Leiden
Zaterdag 3 juni omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats op de Lammenschansweg. Een 27 jarige automobilist uit Leiden reed op de parallelweg richting de Tomatenstraat. Hij zag op de kruising een 33 jarige motorrijder uit Leiden over het hoofd. Een aanrijding volgde. De motorrijder is met botbreuken overgebracht naar het LUMC.
Aanrijding met letsel Leiden
Zaterdag 3 juni omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Oranjeboomstraat. Een 40 jarige automobilist uit Oegstgeest reed over de Geregracht richting de Oranjeboomstraat. Op de kruising zag hij een 20 jarige bromfietser uit Leiden over het hoofd. Een aanrijding volgde en de bromfietser heeft letsel aan pols, knie en hoofdletsel opgelopen. Zij is overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Leiderdorp overgebracht.
Rijden onder invloed Leiden
Een 48 jarige automobilist uit Zoeterwoude-Rijndijk is zaterdag 3 juni omstreeks 23.30 uur aangehouden op de Europaweg. De man werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij de ademanalyse bleek hij een ademalcoholgehalte te hebben van 580, de limiet is 235. De man kreeg een rijverbod, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zondagmorgen 4 juni is een 34 jarige automobilist uit Leiderdorp voor hetzelfde feit aangehouden. Hij reed over de Langegracht toen hij gecontroleerd werd. Zijn ademalcoholgehalte was 285. Deze man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.
Aanhouding na mishandeling Leiden
Een 52 jarige man uit Dordrecht is maandagmorgen 5 juni omstreeks 01.00 uur mishandeld. De man stond op het stationsplein iets te nuttigen toen hij aangesproken werd door een hem onbekende man. De man sprak met Bijbelteksten de Dordrechtenaar aan. Toen die man in dezelfde terminologie terugsprak werd de man boos. Hij heeft vervolgens met een scherp voorwerp uitgehaald naar de Dordrechtenaar. Deze is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij er met een schaafwond op zijn hoofd van afgekomen was. De ingeseinde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Hij wordt in de loop van de dag verhoord.
Aanhouding na straatroof Leiden
Een 19 jarige man uit Leiden is maandag 5 juni omstreeks 01.00 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. De man liep op dat moment over de Haarlemmerstraat. Deze man werd door agenten in de auto meegenomen om te zoeken naar de dader. Op het moment dat zij langs de Stationsweg reden zag de aangever de twee verdachten lopen. Deze mannen, een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26 jarige Leidenaar, zijn aangehouden en worden in de loop van de dag verhoord.
Bromfiets in de brand Leiden
Een 18 jarige inwoner van Leiden heeft vrijdag 2 juni zijn bromfiets neergezet op de Beestenmarkt. Toen hij hem zaterdag 3 juni omstreeks 02.00 uur weer wilde ophalen bleek dat de bromfiets verplaatst was naar de Fokkestraat. Bovendien bleek dat zijn bromfiets totaal was afgebrand. Het vermoeden is dat men de benzine in de tank aangestoken heeft. De man heeft zaterdag in de loop van de morgen aangifte gedaan.
Woninginbraken Leiden
Zaterdag 3 juni is 's-morgens ingebroken in een woning aan de Boerhaavelaan. De bewoonster had de deur van haar woning dichtgetrokken maar niet afgesloten. Toen zij omstreeks 07.00 uur beneden kwam zag zij dat haar portemonnee gestolen was. Bovendien was er in lades van kasten gesnuffeld. De vrouw heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan. Zaterdag is ook ingebroken in een woning aan de Saffierstraat. Hier werd tussen 09.00 en 14.30 uur een ruit uit de deur genomen. Vervolgens heeft men een cd-speler gestolen. Diezelfde dag is ook nog ingebroken in twee flatwoningen aan de Arendshorst. De deuren werden opengebroken en de woningen werden doorzocht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.
Diefstal telefoon Leiden
Van een 18 jarige Leidenaar is vrijdag 2 juni omstreeks 02.00 uur de portemonnee gestolen. De man liep in het Plantsoen toen een onbekende man hem aansprak. Deze eiste dat de Leidenaar hem iets van waarde zou geven. De Leidenaar koos eieren voor zijn geld en gaf hem zijn portemonnee. De onbekende man verdween via een zijstraatje.
Aanrijding met letsel Leiden
Zaterdag 3 juni omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats op de Lammenschansweg. Een 27 jarige automobilist uit Leiden reed op de parallelweg richting de Tomatenstraat. Hij zag op de kruising een 33 jarige motorrijder uit Leiden over het hoofd. Een aanrijding volgde. De motorrijder is met botbreuken overgebracht naar het LUMC.
Aanrijding met letsel Leiden
Zaterdag 3 juni omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Oranjeboomstraat. Een 40 jarige automobilist uit Oegstgeest reed over de Geregracht richting de Oranjeboomstraat. Op de kruising zag hij een 20 jarige bromfietser uit Leiden over het hoofd. Een aanrijding volgde en de bromfietser heeft letsel aan pols, knie en hoofdletsel opgelopen. Zij is overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Leiderdorp overgebracht.
Rijden onder invloed Leiden
Een 48 jarige automobilist uit Zoeterwoude-Rijndijk is zaterdag 3 juni omstreeks 23.30 uur aangehouden op de Europaweg. De man werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij de ademanalyse bleek hij een ademalcoholgehalte te hebben van 580, de limiet is 235. De man kreeg een rijverbod, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zondagmorgen 4 juni is een 34 jarige automobilist uit Leiderdorp voor hetzelfde feit aangehouden. Hij reed over de Langegracht toen hij gecontroleerd werd. Zijn ademalcoholgehalte was 285. Deze man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.
Aanhouding na mishandeling Leiden
Een 52 jarige man uit Dordrecht is maandagmorgen 5 juni omstreeks 01.00 uur mishandeld. De man stond op het stationsplein iets te nuttigen toen hij aangesproken werd door een hem onbekende man. De man sprak met Bijbelteksten de Dordrechtenaar aan. Toen die man in dezelfde terminologie terugsprak werd de man boos. Hij heeft vervolgens met een scherp voorwerp uitgehaald naar de Dordrechtenaar. Deze is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij er met een schaafwond op zijn hoofd van afgekomen was. De ingeseinde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Hij wordt in de loop van de dag verhoord.
Aanhouding na straatroof Leiden
Een 19 jarige man uit Leiden is maandag 5 juni omstreeks 01.00 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. De man liep op dat moment over de Haarlemmerstraat. Deze man werd door agenten in de auto meegenomen om te zoeken naar de dader. Op het moment dat zij langs de Stationsweg reden zag de aangever de twee verdachten lopen. Deze mannen, een 23 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26 jarige Leidenaar, zijn aangehouden en worden in de loop van de dag verhoord.
Inbraakpogingen Nieuwerkerk aan den IJssel In de nacht van 1 op 2 juni hebben inbrekers twee pogingen tot woninginbraak ondernomen. De inbrekers slaagden erin één woning binnen te dringen waarbij computer en andere communicatiemiddelen en een geldbedrag zijn gestolen.

Vrouw houdt inbreker tegen Boskoop
Op vrijdagmiddag 2 juni werd in een woning aan het Zwanenwater te Boskoop geprobeerd in te breken door eerst aan te bellen om te kijken of er niemand thuis was. Toen na twee keer bellen niemand opendeed, dachten de inbrekers vrij baan te hebben. Zij gooiden een ruit in naast de deur en een van de inbrekers klom hierdoor naar binnen. De bewoonster stond hem echter op te wachten en sommeerde hem weg te gaan. Hierna sloegen de inbrekers op de vlucht.
Man van dak gevallen Waddinxveen Op vrijdagmiddag 2 juni rond twee uur is een 27-jarige Waddinxvener van het dak van zijn woning op het dak van zijn bijkeuken gevallen tijdens werkzaamheden aan zijn eigen dak. De val was ongeveer 2,5 meter. De brandweer moest assisteren om de man van het dak te krijgen. Hierna is hij in kritieke toestand naar het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam overgebracht.

Verkeersongeval Boskoop
Op zaterdag 3 juni om acht uur 's morgnes raakten een 13-jarige fietser uit Boskoop en een 20-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn in botsing toen de fietser op de Insteek in Boskoop, komende vanuit de Goudse Rijweg ter hoogte van nummer 42 linksaf sloeg. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en bij de botsing kneusde de fietser zijn enkel.
Inbraak Waddinxveen
Op zaterdagavond 3 juni is in een woning aan de Jacob van Lennepstraat in Waddinxveen ingebroken. De daders kwamen de woning binnen door de achterdeur van de woning te forceren. Het hele huis werd doorzocht en overhoop gehaald, met uitzondering van de zolder. Hierbij werden TV- en audioapparatuur, geld en sieraden meegenomen.
Man mishandeld en beroofd Gouda
Vrijdagavond 2 juni is een 21-jarige Gouwenaar op de Heesterlaan in Gouda mishandeld door een groep van een tiental mensen, waarbij men probeerde zijn portefeuille te rollen. Na afloop ontdekte de man dat hij zijn GSM kwijt was. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling en beroving.
Zeven man aangehouden in verkrachtingszaak Gouda
In de nacht van zaterdag 3 juni op zondag 4 juni is een 17-jarige vrouw door meerdere personen verkracht na een discotheekbezoek in Rotterdam. Dit gebeurde in een auto tijdens een rit van Rotterdam naar Gouda en vervolgens in een woning in Gouda. Inmiddels zijn zeven verdachten aangehouden, afkomstig uit Gouda, Coevorden en Vlaardingen. De afdeling Jeugd- en Zedenzaken van Politie Hollands Midden onderzoekt de zaak.
Vrouw van tas beroofd Bodegraven
Vrijdagavond 2 juni is een 52-jarige vrouw uit Bodegraven van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Hollandshof. De tas werd onverwacht van haar schouder gerukt waardoor ze ten val kwam. Hierbij liep ze letsel op aan haar hand. In de tas zaten een portefeuille, persoonlijke documenten en medicijnen. Ze heeft aangifte van de beroving gedaan.
Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval Reeuwijk
Zaterdagnacht 3 juni heeft een 31-jarige Gouwenaar op de A12 ter hoogte van Reeuwijk onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt. Slachtoffer hiervan was een 47-jarige inwoner van Leidschendam. Beide hebben hierbij geen letsel opgelopen. De Gouwenaar is na het ongeluk doorgereden, maar werd even verder op de A12 aangehouden omdat hij een flinke deuk in de auto had. Hierop moest hij blazen en bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 480 ug/l, terwijl de limiet 235 ug/l is. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 4 uur.
Dronken bestuurder ramt lantaarnpaal Gouda
Een 40-jarige Gouwenaar heeft zaterdagnacht 3 juni onder invloed van alcohol een lantaarnpaal geramd op de Burgemeester van Reenensingel na het verkeerd inschatten van een bocht. Toen de politie ter plaatse kwam, moest hij een blaastest doen. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 765 ug/l, terwijl 235 ug/l de limiet is. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen. De auto is met fikse schade weggesleept.
Woninginbraken Gouda
In de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni is ingebroken in een woning aan de Regulierenhof. Weggenomen zijn een portefeuille en een rugzak, beide met een geldbedrag, en een colbertjasje. Er waren echter geen sporen van braak te vinden. In de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni is ingebroken in een woning aan de Krugerlaan. Weggenomen zijn een portefeuille, persoonlijke documenten en twee sleutelbossen. Vermoedelijk had men met kracht een schuifraam omhoog geduwd zodat de pen is losgeschoten.
Woninginbraak Bodegraven
In de nacht van vrijdag 2 juni op zaterdag 3 juni is ingebroken in een woning aan de Hoefslag in Bodegraven. Onbekend is wat weggenomen is. Men was binnengekomen door via het balkon een raam op de 1e verdieping open te breken.
Woninginbraak Schoonhoven
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni is ingebroken in een woning aan de Fleminghof. Men is binnengekomen door een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een video gestolen. De bewoner heeft zondag aangifte gedaan. De technische recherche onderzoekt of er sporen van de dader achtergebleven zijn.
Woninginbraak Schoonhoven
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni is ingebroken in een woning aan de Fleminghof. Men is binnengekomen door een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een video gestolen. De bewoner heeft zondag aangifte gedaan. De technische recherche onderzoekt of er sporen van de dader achtergebleven zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...