Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PRISMA: Internet-toegang kennis Afrika en Latijns-Amerika

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nuffic

Persberichten

Den Haag, 5 juni 2000

PRISMA, de nieuwe Internet-toegang tot kennis over Afrika en Latijns-Amerika

Heel veel kennis in Nederland over Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen is via het Internet te vinden. Maar de zoektocht ernaar, bijvoorbeeld via algemene zoekmachines, leidt er maar al te vaak toe, dat je hopeloos tussen de sites verdwaalt. Daaraan is nu een einde gekomen met de introductie van PRISMA, de Internet-toegang tot honderden deskundigen, universiteiten en andere instellingen. Via PRISMA kan zeer snel de meest actuele informatie worden vergaard en contact worden gelegd met deze deskundigen in Nederland.

PRISMA is de toegangspoort tot informatie over kennis en deskundigheid die in het Nederlandse hoger onderwijs te vinden is inzake Afrika en Latijns-Amerika. Deze nieuwe internet-site
- adres: www.nuffic.nl/prisma - geeft informatie over
700 deskundigen en hun expertise, verschaft profielen van 200 instituten en beschrijft 200 samenwerkingsverbanden in het hoger onderwijs tussen Nederland en ontwikkelingslanden.
De PRISMA-site is gemaakt om de internationale samenwerking in het hoger onderwijs, bijvoorbeeld tussen onderzoekers, te bevorderen en de Nederlandse kennis en vaardigheden voor het voetlicht te brengen. De website is engelstalig en vanuit de hele wereld gratis toegankelijk; de informatie-uitwisseling is daardoor snel en gemakkelijk.

PRISMA is bedoeld voor wetenschappers, ontwikkelingsdeskundigen en financiers van internationale samenwerking die snel gegevens over ontwikkelingsvraagstukken en deskundigheid over landen in Afrika en Latijns-Amerika nodig hebben. De website biedt tevens veel informatie die beleidsmakers, de media, studenten en geïnteresseerde particulieren van pas kan komen.

Alle informatie is overzichtelijk gepresenteerd en eenvoudig toegankelijk. Zo zijn de gegevens gerubriceerd op land en op thema. Er is verwijzende informatie inzake de expertise, professionele positie, lopend onderzoek, werkadres, telefoon, fax, en e-mailadres van de 700 deskundigen. Indien zij een eigen Internet-site met nadere informatie hebben, kan daarop meteen worden doorgeklikt. Verder kan niet alleen de PRISMA-site worden doorzocht, maar ook alle andere Internetpaginas van deskundigen, instituten of samenwerkingsverbanden waar naar verwezen wordt.

PRISMA biedt de mogelijkheid om via aparte ingangen te zoeken naar deskundigheid over alleen Afrika, of alleen Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied. Ook kan afzonderlijk worden gezocht binnen de gegevens van de samenwerkingsverbanden in het hoger onderwijs, naar programmas inzake studenten- en stafuitwisseling, onderzoekssamenwerking met ontwikkelingslanden, versterking van het management of het ontwikkelen van curricula. De eerstvolgende uitbreiding van PRISMA is gericht op de gegevens van Azië-deskundigen.

PRISMA is het resultaat van samenwerking tussen Nuffic-CIRAN en een aantal organisaties in Nederland. Daartoe behoren het Afrika Studiecentrum (ASC), het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA), de Nederlandse Vereniging voor de studie van Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied (NALACS), het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA) en de Nederlandse Vereniging voor Afrika Studies, NVAS.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie