Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtse regionale televisie op 5 juni de Lucht in

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten


Utrechtse regionale televisie op 5 juni de Lucht in.

donderdag 1 juni 2000 - Bron: Kanaal 9

Vanaf 5 juni zal in de provincie Utrecht definitief worden gestart met regionale TV. Een samenwerkingsverband van Radio M en Omroep Utrecht heeft geleid tot deze nieuwe regionale publieke zender die tot voor kort bekend was onder de naam Nedersticht. Mede-initiatiefnemer van de zender is de provincie Utrecht. Het nieuwe station is te ontvangen via de kabel en maakt daarnaast gebruik van een nieuwe techniek voor de verzending van signalen, namelijk die van digitale etherverspreiding. Begin september start de zender met zijn definitieve programmering. Binnenkort zal de officiele naam van het station bekend worden gemaakt. (Kanaal 9, red. DDGH)

Dagelijks na het NOS-journaal van 18.00 uur gaat de nieuwe zender regionaal nieuws en achtergronden uitzenden. De programmas zijn op 5 juni in het westelijk deel van de provincie Utrecht en de stad Utrecht te ontvangen. Op 7 juni zal de zender het bereik hebben over de totale provincie. De eerste maanden worden gebruikt als proefperiode, waarna de zender toe gaat werken naar een meer definitieve programmering met dagelijks een uitzending van ongeveer een uur.

Digitale verzending
Als eerste zender in Nederland biedt de nieuwe regionale zender haar ontvangers de uitzendingen digitaal aan. Hoewel de decoders om de digitale signalen te ontvangen op het moment nog niet voor de consument
verkrijgbaar zijn, zal naar verwachting digitale televisie in de nabije toekomst veel gebruikt worden, ook in samenhang met de computer.
Gebruikers zijn hierdoor niet meer afhankelijk van een kabelaansluiting. In plaats van een kabelabonnement kunnen de ontvangers dan kiezen voor een abonnement op de ethertelevisie. Door middel van een kleine sprietantenne kunnen gebruikers digitale signalen uit de lucht halen en zo op elke plaats kwalitatief goede televisie ontvangen.


Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000

Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie