Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams Gemeenschapsonderwijs wil meer keuzevakken godsdienst

Datum nieuwsfeit: 05-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
5 juni 2000

Gemeenschapsonderwijs pleit voor uitbreiding keuzemogelijkheden levensbeschouwelijke vakken.

Persbericht

Naar aanleiding van de controverse die is ontstaan door de uitspraken van de minister-president van de Franse Gemeenschapsregering, de heer Hasquin, over de vervanging van lessen godsdienst en niet-confessionele zedenleer, wenst het Gemeenschapsonderwijs zijn standpunt mee te delen.

Vooreerst wenst het Gemeenschapsonderwijs erop te wijzen dat het de grondwettelijke verplichting heeft zowel alle erkende godsdiensten als niet-confessionele zedenleer aan te bieden. Bij het begin van elk schooljaar biedt de school aan de ouders de mogelijkheid om hun keuze te bepalen. De bovenvermelde keuzemogelijkheden voldoen aan de vraag van het merendeel van de ouders

Het Gemeenschapsonderwijs is er geen voorstander van dat de keuzemogelijkheid die vandaag geboden wordt, afgeschaft wordt. Maar wil nogmaals beklemtonen dat het al (herhaaldelijk) gevraagd heeft om de keuzemogelijkheden uit te breiden met het vak Cultuurbeschouwingen. Hiermee komt het Gemeenschapsonderwijs tegemoet aan een groeiende vraag van ouders om ook deze keuze aan te bieden.

Wenst u meer informatie, neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.Opmerkingen of bedenkingen? Mail ze naar (info@gemeenschapsonderwijs.be)

Laatste wijziging: 13-06-2000reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie