Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Flevoland

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 5-06-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Auto-inbraken
ZEEWOLDE - Gisterenavond hebben drie inwoners van Zeewolde bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto. De auto's stonden geparkeerd aan de Slingerweg en de Golflaan. In alle drie de gevallen werd het raam ingeslagen en werden goederen uit de auto weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na vondst nepvuurwapen
ALMERE - Na een melding gistermiddag dat op de Kalenderweg iemand met een vuurwapen had gezwaaid, heeft de politie een tiental jongeren die op de skatebaan aan de Kalenderweg aanwezig waren aangesproken en geeist het vuurwapen overhandigd te krijgen. Daarop kwam een van hen, een 15-jarige jongen uit Almere, op de proppen met een veerdrukwapen. Dat is in beslag genomen en de 15-jarige is aangehouden, op het politiebureau verhoord en heengezonden. Hij verklaarde dat hij wel wist dat het strafbaar was om zo'n wapen te hebben, maar dat hij er niemand mee bedreigd had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Gewonde man aangetroffen
ALMERE - Op het Murenepad trof de politie afgelopen nacht na een melding een man aan die op de stoep lag en bloedde uit hoofdwonden. De man (75 uit Almere) kon niet vertellen wat er gebeurd was, maar miste zijn portemonnee en had dus het idee dat hij beroofd was. Omdat hij naar alcohol rook en met dubbele tong sprak, is besloten later een aangifte van hem op te nemen. De man is per ambulance naar het Flevoziekenhuis overgebracht om zijn verwondingen te laten behandelen.
Heenzending aangehouden verdachten
EMMELOORD - Van de vier mannen die zaterdag op de Urkerweg waren aangehouden op verdenking van bedreiging zijn er gisteren twee (beiden 19 uit Leeuwarden) heengezonden, nadat gebleken was dat zij niets met de bedreiging te maken hadden. De politie heeft gisterenmiddag in het kader van het onderzoek wel drie andere verdachten (tussen de 18 en 44 jaar uit Emmeloord) aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.
Inbraak
KRAGGENBURG - Onbekenden hebben gistermiddag ingebroken in het dorpshuis aan de Noordermeent. Binnen werden deuren geforceerd en kasten opgebroken. Het is nog niet duidelijk wat er verdwenen is. Een door de politie ingesteld onderzoek in de omgeving onder bewoners die zicht hebben op het dorpshuis, heeft geen getuigen van de inbraak opgeleverd.

Geluidsapparatuur in beslag genomen
NAGELE - Na een melding gistermiddag van geluidsoverlast heeft de politie van een bewoonster van de Vlashof de stereo-installatie in beslag genomen. Dit gebeurde omdat ook in het verleden al klachten over geluidsoverlast van dat adres bij de politie binnengekomen waren en de bewoonster al verscheidene malen gewaarschuwd was. Deze keer was niet zij het die de radio hard aan had gezet, maar een 29-jarige medebewoner. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Vanuit Lelystad, Urk en Dronten zijn sinds gistermiddag geen bijzonderheden te melden.

050600.4438

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie