Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Sittard: extra subsidie voor kinderopvang?

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Extra subsidie voor kinderopvang?

De gemeente heeft bij het Ministerie van VWS een bedrag van bijna fl.
600.000,-- voor nog eens 50 kinderopvangplaatsen gevraagd. Dit bedrag komt boven op de reeds toegezegde 2,3 miljoen die de gemeente krijgt voor de realisering van 200 plaatsen in de dagopvang en de buitenschoolse opvang.

De extra plaatsen zijn nodig voor Bedrijvenstad Fortuna. Bedrijven die zich daar vestigen krijgen een zogeheten full-service pakket aangeboden, waarvan kinderopvang deel uitmaakt.

De extra subsidie moet komen uit de tweede inventarisatieronde, die deze zomer wordt gehouden. Hierbij moeten gemeenten melden hoeveel kinderopvangplaatsen ze voor januari 2003 denken te realiseren. Hoogstwaarschijnlijk zullen er gemeenten zijn die niet alle kinderopvangplaatsen kunnen realiseren. Het geld dat hierdoor niet wordt besteed kan ter beschikking worden gesteld aan gemeenten die extra plaatsen nodig hebben, zoals de gemeente Sittard.

De behoefte aan kinderopvangplaatsen is zeer nijpend, aldus de brief aan het ministerie.

Informatie kunt u krijgen bij wethouder Berry van Rijswijk (tel. 046-4596668)© Gemeente Sittard
Hoewel we de uiterste zorgvuldigheid hebben betracht bij het maken van de teksten op deze site, kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie