Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aankoop Land Rover door Ford bezegeld

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Aankoop Land Rover door Ford bezegeld 6-6-00 12:05:00. Ford Motor Company en de BMW-groep hebben een definitieve overeenkomst getekend waarbij Ford het merk Land Rover en alle bijbehorende activiteiten koopt.

Ruim twee maanden nadat de principe-overeenkomst was gesloten, hebben Ford topman Jack Nasser en BMW bestuursvoorzitter Joachim Milberg de aankoop met hun handtekening bezegeld.

Land Rover is een van ´s werelds grootste automerken. Ford verheugt zich er op de uitmuntende talenten en producten van Land Rover in de ´familie´ op te mogen nemen, zegt Jack Nasser. Volgens Joachim Milberg is de verkoop van Rover de tweede stap in de strategische heroriëntatie van de BMW-groep. Het voortbestaan van het Land Rover-merk met zijn rijke traditie wordt door de Ford Motor Company verzekerd.

Met de overname is een bedrag gemoeid van drie miljard euro, waarvan tweederde onmiddellijk en het restant in 2005 wordt betaald.

Door de overname verwerft Ford zich de rechten van het merk Land Rover, de fabriek in Solihull bij het Engelse Birmingham, het Research en Development Centre en het British Motor Industry Heritage Centre (beiden in Gaydon) en het dealer netwerk van Land Rover. De personele bezetting omvat ongeveer 13.000 werknemers.

De succesvolle 4x4-specialist Land Rover voert momenteel vier productlijnen: de luxueuze Range Rover, de meer populaire Discovery, de Defender en de kleinere Freelander. Als deel van de overeenkomst zal BMW de al in gang gezette ontwikkeling van een opvolger voor de Ranger Rover voltooien.

Land Rover gaat deel uitmaken van Ford´s Premier Automotive Group, waartoe ook Lincoln, Volvo, Jaguar en Aston Martin behoren.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie