Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hogeschool Amsterdam beëindigt Hoger Laboratorium Onderwijs

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool van Amsterdam


Hogeschool van Amsterdam beëindigt Hoger Laboratorium Onderwijs

(6 juni 2000)

De Hogeschool van Amsterdam heeft het besluit genomen om vanaf het nieuwe studiejaar, 1 september 2000, het Hoger Laboratorium Onderwijs, te weten de opleidingen Biologisch en Medisch Laboratorium onderzoek en de opleiding Chemie te beëindigen.

Als belangrijkste oorzaak geldt hiervoor de afnemende belangstelling van studenten voor het laboratoriumonderwijs. De terugloop van studenten bedraagt in Nederland en bij de hogeschool over de afgelopen tien jaar ongeveer 15%; van bijna 6000 in '91 naar ruim 4900 in '99 in Nederland, en van bijna 400 naar ruim 300 bij de HvA). De verwachting is dat de studentenaantallen de komende tijd verder zullen dalen.

In combinatie met de kosten voor de specifieke voorzieningen, de laboratoria, die niet voor andere onderwijsvormen geschikt zijn, is dit type onderwijs relatief duur. Door deze slechte bedrijfseconomische situatie zag de hogeschool zich genoodzaakt tot ingrijpen.

Doordat er goede afspraken zijn gemaakt met de Hogeschool van Utrecht, waarin is vastgelegd dat de huidige studenten van de HvA aan die hogeschool hun studie kunnen vervolgen, wordt zoveel mogelijk voorkomen dat zij onnodige studievertraging zullen ondervinden als gevolg van dit besluit. Met hen zullen tevens een aantal medewerkers overgaan naar de Hogeschool van Utrecht.

Met 16 andere hogescholen in het land die hetzelfde type onderwijs aanbieden, waarvan drie relatief dicht bij de hoofdstad, is de hogeschool van mening dat de beroepssector in en om Amsterdam voorzien blijft van arbeidskrachten HLO Chemie en Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie