Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks over bonussen voor gederfd woongenot in Joure

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks


-

Vragen over bonussen voor gederfd woongenot in Joure


6 juni 2000


1. Hebben de bewindslieden kennis genomen van het artikel in de Telegraaf van dinsdag 6 juni over de gemeentelijke uitspraak dat de buren van het asielzoekerscentrum in Joure wegens gederfd woongenot met terugwerkende kracht een bonus van vele duizenden guldens per jaar zullen kunnen ontvangen?


2. Wat is het oordeel van de bewindslieden over het betreffende besluit van het gemeentebestuur van Joure een bonus toe te kennen, met name in het licht van de verdergaande juridisering van de NIMBY-problematiek? Zijn zij met deze leden van mening dat deze uitspraak niet alleen een onwenselijke precedentwerking kan hebben, maar ook uiterst kwetsend is ten opzichte van de asielzoekers in Joure?


3. Wat zijn de bewindslieden van plan te doen om te voorkomen dat in de toekomst ook de buren van andere asielzoekerscentra, gevangenissen, horeca-ondernemingen, kermissen of welke maatschappelijk wenselijke onderneming dan ook vergoedingen kunnen claimen, wanneer zij hun woongenot zouden zien aangetast?


4. Is de regering bereid thans een duidelijk signaal af te geven dat maatschappelijke isolatie of uitsluiting onacceptabel is van groepen, personen of instellingen die onlosmakelijk met de moderne multiculturele samenleving verbonden zijn, hoewel zij bij andere groepen of personen wellicht weinig of geen populariteit genieten?

5. Overwegen de bewindslieden om de beslissing ter vernietiging voor te dragen bij de Kroon?


-
Meer weten? E-mail (info@groenlinks.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie