Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervangingspool Vlaanderen: stijging aanvragen VDAB

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN

VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING

6 juni '00

Vervangingspool: VDAB wordt overrompeld en scholen vragen meer tijd om in te stappen.

Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen Vanderpoorten kreeg van de VDAB te horen dat sinds de vervangspool werd gecreëerd de gemiddelde oproepen bij VDAB van 300 tot 400 gestegen zijn tot ongeveer 1200 per dag. Gisteren werd een piek van 1500 genoteerd. Volgens de VDAB is er een duidelijke toevloed van mensen die opnieuw in het onderwijs willen instromen, ook uit de privé-sector. Naar verluidt zou het vooral om jonge mensen gaan die een job in het onderwijs ambiëren.

Tijdens de Ronde van Vlaanderen over de vervangingspool, die door het kabinet en de administratie werd georganiseerd, hebben verschillende scholen en inrichtende machten de minister om meer tijd gevraagd om in het systeem te kunnen instappen. Minister Vanderpoorten is bereid om op de vraag van het onderwijsveld in te gaan. Ze heeft beslist om de limietdatum met één week te verlengen. Dit betekent dat scholen zich nog tot en met 15 juni 2000 kunnen inschrijven in de pool.

info : Nic Vandermarliere, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (02) 553 99 11 e-mail: (persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie