Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Versterking zusterstadrelatie Rotterdam-Constantza

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Versterking en verdieping zusterstadrelatie Rotterdam-Constantza

(6-6) Om de zusterstadrelatie tussen Rotterdam en Constantza te verdiepen en te versterken stemt het College van Burgemeester en Wethouders in met het voorstel van het Gemeentelijk Havenbedrijf om ruim fl. 30.000 toe te kennen voor de organisatie van een havenseminar en verschillende workshops. De workshops die vooral bedoeld zijn als kennis-overdracht over havenmanagement hebben marketing, ontwikkelingen rondom containers en scheepvaart-verkeerbegeleiding als onderwerp. Doel van het seminar is om Constantza te ondersteunen bij de toepassing van Europese regelgeving voor havens als voorbereidingen op de toetreding van Roemenië tot de Europese Unie. Tevens kent het College gedurende twee jaar nog een bijdrage van circa fl. 6000 (3000 Euro) per jaar toe om een lidmaatschap van Constantza van Eurocities te ondersteunen.
Beide voorstellen waarmee het College nu heeft ingestemd komen voort uit een delegatiereis die vorig jaar september onder leiding van haven-wethouder Hans Simons is ondernomen.

Doel van de reis was om onder meer de zuster-stadrelatie tussen Rotterdam en Constantza, die sinds 1976 bestaat, verder gestalte te geven en om te bezien of er mogelijkheden lagen voor Nederlandse en Rotterdamse bedrijven in Roemenië. Constantza wordt gezien als de belangrijkste havenstad aan de Zwarte Zee en ligt precies aan het andre eind van de Europese West-Oost-as.
Aan de delegatiereis namen ook vertegenwoordigers deel van de Kamer van Koophandel, de Rotterdam Port Promotion Council en zestien Rotterdamse bedrijven. Belangrijkste conclusie van de reis was dat ook de gemeente Constantza en het bedrijfs-leven aldaar te kennen gaven de zusterstadrelatie met Rotterdam te willen intensiveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie