Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opknapbeurt Karel Doormanstraat in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Opknapbeurt Karel Doormanstraat

(6-6) De Karel Doormanstraat tussen de Westblaak en het Schouwburgplein krijgt een ander aanzien. De straat wordt zodanig ingericht dat het meer wordt dan een 'gewone, aangeklede' winkelstraat. Dakplatanen en lichtarmaturen worden geplaatst aan weerszijden van de rijbaan. Bovendien worden in de trottoirs stroken van natuursteen geplaatst. De bomen worden aangelicht met een spot vanuit een rooster in de grond. Veertien banken komen in de Karel Doormanstraat te staan. Verder komen er fietsstroken van asfalt langs de Karel Doormanstraat.
Eigenlijk stond het opknappen van de Karel Doormanstraat pas gepland voor 2002. Dit is echter versneld omdat winkeliers wilden vertrekken vanwege de slechte kwaliteit van de buitenruimte. Deze nieuwe inrichting is meer dan de gemeente standaard doet. In samenwerking met de vastgoed-eigenaren is hier een hoger kwaliteitsniveau uitgewerkt. Voor de standaard inrichting is
fl. 1,2 miljoen begroot. Het extra kwaliteits-niveau betekent een investering van nog eens
1,2 miljoen. De vastgoedeigenaren dragen daar
fl. 775.000 aan bij, de Centrumadviesraad
fl. 62.000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie