Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuinige Daewoo Matiz in Guiness Book of World Records

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Daewoo Matiz in het Guiness Book of World Records

(06 juni 2000)

PERSBERICHT:

Daewoo Matiz is opgenomen in het Guiness Book of World Records op basis van een zuinigheidstest die recentelijk in Australië werd verricht.

De regelmatige prijsstijging van brandstof heeft de Australiër John Taylor, een expert op het gebied van zuinig rijden, aangezet om een maximale zuinigheid te bereiken met een Daewoo Matiz. De uitdaging bestond uit het rijden van een afstand van 4.000 kilometer met een zo laag mogelijk benzineverbruik. De test vond plaats met als route de afstand tussen Melbourne in Zuid Australië naar Darwin in het Noorden, die exact 3.899 kilometers bedroeg. De Daewoo Matiz legde deze afstand af op 121.83 liter ongelode benzine met een gemiddeld verbruik van 32.01 kilometers per liter.
Hiermee verbrak hij het record dat in 1991 werd bereikt met een Rolden Barina die met 35 liter benzine een afstand aflegde van 1.019 kilometer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie