Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie kruispunt Hogelandsterweg-Zwet Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


VOORSTEL

06-06-2000

Reconstructie kruispunt Hogelandsterweg-Zwet

De provincie Groningen zal na de bouwvakvakantie van 2000 starten met een groot onderhoudprogramma aan de volgende wegen: de Fivellaan, Jachtlaan (gedeelte Fivellaan-Hogelandster-weg) en de Hogelandsterweg (gedeelte Jachtlaan-N33, nabij Holwierde). In dit kader zal tevens waar nodig de inrichting van de bovengenoemde wegen en de kruispunten worden aangepast in het kader van het programma "Duurzaam Veilig".

Bovenstaande houdt onder andere in dat de T-aansluiting van de Fivellaan op de Jachtlaan zodanig wordt gereconstrueerd dat de doorgaande route de richting Fivellaan-Jachtlaan wordt waarbij de Weg naar den Dam hierop haaks zal aansluiten. Verder zijn minirotondes gepland op de kruisingen Hogelandsterweg-Jachtlaan en Hogelandsterweg-Europaweg. Ook zal het weer mogelijk worden om vanaf de Hogelandsterweg de Uiteinderweg in te slaan in de richting Holwierde.

Ook heeft de provincie Groningen besloten het kruispunt Hogelandsterweg - Oosterveldweg - Zeesluizen te reconstrueren tot een minirotonde. De werkzaamheden ten behoeve van deze reconstructie zullen naar verwachting eind 2000 starten.

Op de drie bovengenoemde kruispunten wordt het verkeer nu nog geregeld met behulp van verkeersregelinstallaties. De exploitatie van deze verkeersregelinstallaties wordt gedragen door de provincie en de gemeente Delfzijl. Van Delfzijl wordt dan ook een bijdrage verwacht in de kosten voor het realiseren van de reconstructie van bovengenoemde drie kruispunten.

Na het realiseren van de bovengenoemde werken blijft op de Hogelandsterweg nog slechts één kruispunt bestaan waarop te veel ongevallen plaatsvinden. Het betreft het kruispunt Hogelandsterweg - Zwet. Medewerkers van de gemeenteopslag en de brandweer hebben hun zorgen aangaande dit onveilig en druk kruispunt in een brief kenbaar gemaakt.

Om dit kruispunt verkeersveiliger te maken is een zodanige reconstructie noodzakelijk dat de nieuwe vorm van de kruising optimaal aansluit bij de overige gereconstrueerde aansluitingen op de Hogelandsterweg. Om dit te bewerkstelligen werd het ontwerp van de aan te leggen minirotonde op deze locatie in overleg met medewerkers van de provincie vervaardigd.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de benodigde gelden beschikbaar te stellen voor de reconstructie tot een minirotonde van het kruispunt Hogelandsterweg - Zwet en voor het voldoen van de gevraagde bijdrage in de kosten van reconstructie van drie door de provincie Groningen te reconstrueren kruispunten. Totaal gaat het om een bedrag van 1 miljoen 491 duizend gulden.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer H.D. van Dam, telefoon 0596-639954.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie