Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg fiets-voetpad langs Zeel Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


VOORSTEL

06-06-2000

Aanleg fiets-voetpad langs Zeel ter hoogte van Kruidenoever

Er is vraag naar een goede loop- en fietsverbinding langs de Zeel ter hoogte van het bestemmingsplan Kruidenoever vanaf de Farmsumerweg (Rietkampen) tot aan de Ploeg (Tuikwerd).

Dit komt door de snelle verkoop van de bouwterreinen in het bestemmingsplan Kruidenoever.

De Zeel is gelegen binnen de bebouwde kom van Delfzijl. In het kader van "Duurzaam Veilig" zijn de bromfietsers verplicht om van de rijbaan gebruik te maken. Het aan te leggen pad zal gebruikt worden door fietsers en voetgangers zodat kan worden volstaan met een in twee richtingen te berijden fiets en voetpad. Het fiets- voetpad vorm momenteel nog een ontbrekende schakel tussen de fiets- voetpaden ter hoogte van de Rietkampen en de fiets- voetpaden ter hoogte van Tuikwerd.

In de raadsvergadering op donderdag 20-07- 2000 zal de raad worden voorgesteld een krediet, ter grootte van 373 duizend gulden, ter beschikking te stellen voor het uitvoeren van de civieltechnische werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van het fiets- voetpad.

Indien de raad van de gemeente Delfzijl het krediet ter beschikking stelt zal in de tweede helft van 2000 gestart kunnen worden met de uitvoering van de voorgenomen werkzaamheden.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer J.E. de Jong, telefoon 0596-639957.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie