Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan Primera 2.0 trekauto van het jaar in zijn klasse

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nissan Primera 2.0 trekauto van het jaar in zijn klasse

(06 juni 2000)

PERSBERICHT:

De Nissan Primera 2.0 is verkozen tot Trekauto van het Jaar 2000 in de klasse B. Daartoe behoren auto's van Fl. 40.000,- tot Fl. 50.000,-. Een tienkoppige jury, bestaande uit auto- en caravanjournalisten, gaf de Primera gemiddeld een 7,4 voor zijn prestaties met een caravan aan de trekhaak. Dit bleek ruimschoots voldoende om de andere modellen achter zich te laten.

De verkiezing Trekauto van het Jaar is in handen van het blad Kampeer & Caravan Kampioen. Voor de selectie komen auto's in aanmerking die in het afgelopen jaar nieuw op de markt zijn gekomen of aanzienlijk zijn veranderd. Nissan heeft de Primera vorig jaar op een groot aantal punten verfijnd en het uiterlijk nog meer op de Europese smaak afgestemd.

De jury roemt de Primera onder meer om zijn stabiliteit en prestaties. Vergeleken met de andere modellen bleek de Nissan met caravan 'de snelste in de sprint van 0 tot 80 kilometer per uur.' Ook andere proeven doorstond de Primera uitstekend, zoals wegrijden op een helling van 12% en de slalom. Verder scoort de Nissan prima cijfers voor het geringe motorgeluid en de stabiele vering.

De nieuwe Nissan Almera 1.8, mededinger in klasse A (auto's van Fl. 30.000,- tot Fl. 40.000,-), heeft eveneens goed gescoord. Hij heeft een gedeelde derde plaats. Met name op de 'Lane Change' (uitwijkmanoeuvre) blinkt deze Nissan uit. Verder zijn hoge cijfers gegeven voor de stabiliteit en de bediening.
Erg handig vindt de jury 'het geluidssignaal dat de ingeschakelde richtingaanwijzer produceert als de caravan(stekker) is aangekoppeld. Zolang dit hoorbaar is, weet de bestuurder dat het knipperlicht op de aanhanger functioneert.'

Nissan heeft in de afgelopen jaren vaak uitstekende resultaten geboekt bij de verkiezingen voor de Trekauto van het Jaar. In 1991 werd de eerste generatie van de Primera, Trekauto van het Jaar. Vier jaar later viel de eer te beurt aan de Maxima.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie