Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actieprogramma cultuurbereik provincie Utrecht in de maak

Datum nieuwsfeit: 06-06-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
06 juni 2000

ACTIEPROGRAMMA CULTUURBEREIK IN DE MAAK

De provincie start met de voorbereiding van haar Actieprogramma Cultuurbereik 2001-2004. Het Plan van aanpak daarvoor hebben gedeputeerde staten vastgesteld. Doel van het actieprogramma is meer publiek en een meer gevarieerd publiek te betrekken bij cultuuruitingen. Want nog te weinig mensen hebben nu profijt van wat musea, theaters, archieven, bibliotheken bieden. Vooral jongeren en allochtonen voelen zich niet aangesproken. De provincie wil samen met gemeenten en allerlei instellingen werken aan verandering. Bijvoorbeeld door de museumschatten op internet te zetten, door theatervoorstellingen op 'gekke plekken' uit te voeren, door meer cultuur op school. Minstens zo belangrijk is de inbreng van allerlei publieksgroepen, zoals jongeren en allochtonen.
Bij het Actieprogramma Cultuurbereik kiest de provincie voor een doorlopende wisselwerking in de ontwikkeling van plannen. Om te beginnen organiseert de provincie begin juni een serie rondetafelgesprekken met sleutelfiguren uit het culturele veld en met gemeenten. Doel is ideeën te genereren en uit te wisselen. De volgende fase is die van uitwerking, waarbij in vervolggesprekken en discussies de ideeën steeds vastere vorm krijgen, uitmondend in concrete plannen en afspraken. Deze fase loopt tot november 2000. De laatste fase is die van politieke besluitvorming. Eind december moet het Actieprogramma door provinciale staten van Utrecht zijn vastgesteld.
Niet alleen de provincie Utrecht stelt een actieprogramma op. Ook de andere provincies doen dat, evenals 30 grote gemeenten in ons land, waaronder Amersfoort en de stad Utrecht. (Voor informatie: Evelien.ten.Bosch@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 24 93)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie